Zsinórban harmadszor kupagyőztes a Juventus

2017. Május 18., Csütörtök 11:11 - Kínyó Norbert

Zsinórban harmadszor kupagyőztes a Juventus
Az Olasz Kupa római fináléjában a Juventus már az első félórában eldöntötte a mérkőzést a Lazio ellen.

A 12. percben Alex Sandro vezetgette a labdát a bal oldalon, majd zseniálisan ívelte azt Dani Alves elé, aki kapásból a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

A 18. percben egy gyönyörű Juve ellentámadás végén Mandzukic passzolt Dybalához, az argentin tüzelt, Strakosha védett.

Hat percale később egy Juventus-szöglet után Alex Sandro csúsztatta meg a labdát, a kapu elé teljesen üresen berobbanó Leonardo Bonucci pedig a hálóba pörgetett (2-0).

Az 57. percben Felipe Anderson jobb oldali beadását Immobile tette közelről kapura, Neto azonban hatalmas reflexmozdulattal védett.

A Juventust irányító Massimiliano Allegri természetesen elégedett volt a csapatával a Lazio 2-0-s legyőzése után.

Fantasztikusan játszottunk az első félidőben. De a Lazio is megérdemel minden elismerést azért a teljesítményért, amit az egész sorozatban nyújtott. A döntő első félidejében nagy volt az iram, és mi jól használtuk ki a helyzeteinket, a másodikban pedig tartottuk az eredményt.”

Allegri nem méltatta külön Daniel Alvest, aki újabb fontos gólt szerzett, szerinte tiszteletlenség lenne a többiekkel szemben, ha csak egy játékosról beszélne egy ilyen este után. A szakember elmondta, hogy a hétvégi Crotone elleni meccsen is hasonló játékot vár el tanítványaitól, de nehéz összecsapásra számít.

 

 

Két évvel ezelőtt a Juventus szintén a Lazio ellen nyerte meg a kupadöntőt, 1-1 után Alessandro Matri a 97. percben szerzett győztes gólt. Tavaly az AC Milan elleni döntő szintén hosszabbításban dőlt el, a 110. percben Alvaro Morata volt eredményes. A torinói klub 17 döntőből 12-őt nyert meg, míg a Juventust követő AS Roma szintén 17 fináléból csak 9-szer lett kupagyőztes. 

A Juventus az első olyan csapat, amely zsinórban háromszor tudta megnyerni az Olasz Kupát. Az Internazionale két győzelem után 2007-ben is döntős volt, ám az akkor még két mérkőzéses finálé első felvonásán az AS Roma 6-2-re nyert, míg Milánóban 2-1 volt a végeredmény, így 7-3-mas összessítéssel a fővárosi gárda lett a kupagyőztes.

Coppa Italia, döntő:

Juventus — Lazio 2-0 (2-0)
Gól: Dani Alves (12.), Bonucci (24.)

Forrás: DIGI Sport HD

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Plafonig ért az adrenalin a Corvin PlazábanPlafonig ért az adrenalin a Corvin Plazában