Wawrinka nyerte a svájci finálét

2014. Április 21., Hétfő 15:15

Wawrinka nyerte a svájci finálét
Stanislas Wawrinka nyerte meg a Monte-Carlóban zajló férfi ATP 1000-es tenisztornát, miután a döntőben három szettben legyőzte a korábbi világelső Roger Federert.

Kevés olyan nagy torna van, amelyet Roger Federer nem nyert meg pályafutása során, a monte-carlói ezek közé tartozik. Ám miután a korábbi nyolcszoros győztes Rafael Nadal kiesett, a korábbi világelsőnek nagy esélye volt arra, hogy végre begyűjthesse a trófeát.

A  döntőben honfitársát, Stanislas Wawrinkát az első szettben le is tudta brékelni, így övé lett a játszma. A másodikban azonban mindenki biztosan hozta a saját adogatását, tie-break lett a vége, amelynek elején Wawrinka elvette ellenfele adogatását, és ezzel be is húzta a szettet.

 

 

A harmadikban Wawrinka elvette Federer első két adogatását, ezzel el is döntötte a meccset. A győztes Wawrinka első monte-carlói elsőségét ünnepelhette, míg Federernek 2006, 2007 és 2008 után újra csak a második hely jutott.

Monte-Carlo Rolex Master

Döntő:
Stanislas Wawrinka (svájci, 3.)-Roger Federer (svájci, 4.) 4:6, 7:6(5), 6:2

Forrás: DIGI Sport HD

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Donna Vekic első tornagyőzelme!Donna Vekic első tornagyőzelme!