Vízilabda Eb: a jövő héttől lesz teljes a női csapat

2014. Május 30., Péntek 18:36

Vízilabda Eb: a jövő héttől lesz teljes a női csapat
A hiányzók miatt "póttagokat" is behívni kényszerült bővebb keretébe Merész András a júliusi budapesti vízilabda Európa-bajnokságra készülő női válogatott szövetségi kapitánya.

Amint azt a szakvezető a pénteki sajtónyilvános edzésen elmondta, az együttesből három szentesi játékos beteg, két légiós pedig a jövő héten kapcsolódik be a közös munkába.

Utóbbi duó, Bujka Barbara és Szücs Gabriella még pihenőt kapott erre a hétre, mivel alig pár napja ért véget számukra külföldi klubcsapatuknál az idény, amúgy sikerrel, hiszen előbbi a LEN Kupa elhódítása után az Olympiakosszal görög, utóbbi pedig a Sabadelljel spanyol bajnok lett. Ráadásul Szücs az első számú nemzetközi klubsorozatban, a Bajnokcsapatok Európa Kupájában is újfent diadalmaskodott együttesével.

A július 14-én rajtoló és 27-én záruló Eb-re készülők a péntek délelőtti kemény edzésen szemmel láthatóan vidáman végezték a gyakorlatokat a margitszigeti Széchy uszoda vizében, miközben a váratlanul ősziesre fordult, hűvös időben a média jelentős számban megjelent képviselői a partról majdhogynem vacogva figyelték a medencében lévőket, akiknek Merész kapitány a legkülönbözőbb feladatokat adta. 

 

 

"A közvetlen Európa-bajnoki felkészülés második hetének végén járunk, s két embert pluszban meghívtam, mert pillanatnyilag csak tíz mezőnyjátékos áll rendelkezésre a hivatalos keretből" - mesélte a szakvezető, hozzáfűzve: reméli, a jövő hétre már teljes lesz a csapat, ami a teljes értékű gyakorlásokon túl azért is fontos, mert érkezik a holland válogatott, amellyel hivatalos meccset is játszanak Takács Orsolyáék csütörtökön.

A felvetésre, hogy a hazai érmes várakozásokat hogyan kezelik a lányok, akik között több olimpiai negyedik helyezett, vb- és Eb-bronzérmes pólós is van, Merész András így reagált:

"Hazai környezetben lesz az idei Európa-bajnokság, amire játékosaim profi módon készülnek, úgy, hogy ne csak fizikailag, hanem mentálisan is megfelelő állapotban legyenek. Vagyis mindenki bizakodó. A lányok pontosan tudják, hogy rengeteg munkát végeznek el, aminek ki kell majd jönnie a margitszigeti kontinensviadalon."

Forrás: MTI

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Már edzett Kölnben a VeszprémMár edzett Kölnben a Veszprém