Vetési Iván ötmilliót, Baráth Etele egy vasat sem kapott

Blikk: Milliókat kaszáltak a sportvezetők

2014. Március 05., Szerda 11:59 - Kínyó Norbert

Vetési Iván ötmilliót, Baráth Etele egy vasat sem kapott
Szövetségi elnökök és sajtósok is kaptak állami jutalmat a 2012-es londoni olimpia után. Az ötkarikás játékokon a nyolc arany-mellett négy ezüst- és hat bronzérmet szereztek sportolóink, a kormány mindezt 2,18 milliárd forinttal jutalmazta.

A kézisek elnöke, Vetési Iván (a képen) ötmilliiót kapott, ő a sajtófőnökéhez irányított minket, akit azonban lapzártánkig nem értünk el. Érdekesség, hogy a legsikeresebb sportág, a Londonban három arany-, két ezüst-, egy bronzérmet szerző kajak-kenusok elnökének üres maradt a zsebe.

– Meglepődve hallom, hogy más sportágakban az elnökök is részesültek a jutalomból – mondta Baráth Etele. – Sem a londoni olimpia után, sem a korábbi ötkarikás játékokat követően nem kaptam egyetlen forint állami jutalmat.

Milliókat kaszáltak a sportvezetők

 

 

Az pedig külön érdekességet jelent, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének sajtósa, Sipos Gertrúd hétmillióval lett gazdagabb a játékok után. 

– Londonig nem volt péda arra, hogy megjutalmazzuk azokat a munkatársakat is, akik a háttérben komoly munkát végeznek – mondta lapunknak Borkai Zsolt (48), a MOB első embere, aki nem kért különpénzt. – Az elnökségünk döntött arról, ki mennyit kapjon. Sipos Gertrúd nagyon sokat segített a szervezésben és az olimpia ideje alatt is rengeteg munkát elvégzett a kinti irodán.

Itt van a tételes lista a 2012-es olimpiai jutalmakról

Forrás: Blikk.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Vidic a Manchester United után az Internél folytatjaVidic a Manchester United után az Internél folytatja