Újabb magyar expedíció indul a Himalájába

2014. Április 23., Szerda 11:49

Újabb magyar expedíció indul a Himalájába
Varga Csaba nagyváradi hegymászó idén nyáron két nyolcezres csúcs megmászására indul. Magyar mászótársakkal - Suhajda Szilárddal és Lokodi Leventével - egy nagy nemzetközi mászócsapat tagjaiként tervezik a pakisztáni Gasherbrum I-es és Broad Peak megmászását.

A két csúcs különlegessége, hogy Erőss Zsolték 2007-es expedíciója első magyar hegymászóként ugyanezt a két csúcsot teljesítette sikeresen. Magashegyi teherhordó segítségét és oxigénpalackot nem fognak igénybe venni.

2013-ban a Gasherbrum II-t (8035 m) sikeresen megmászó Varga Csaba nagyváradi hegymászó, Suhajda Szilárd Angliában élő békéscsabai mászó, valamint Lokodi Levente marosvásárhelyi hegymászó lesznek a nemzetközi mászócsapat magyar tagjai iráni, német, és amerikai mászók mellett. Június 20-án indulnak Budapestről és terveik szerint augusztus 9-én érkeznek majd vissza Budapestre.

 

 

Habár, ahogy Varga Csaba mondta Pakisztánban találhatóak a „legolcsóbb nyolcezresek”, mégis egy ilyen expedíciónak óriási költségvetése van, jelen esetben a két csúcs megmászása, repülőjegy, felszerelés, pótlással együtt egy személyre 6000-6500 euró, amely összegnek még csak a fele áll rendelkezésre.

 

Teljes cikk a Totalextrem.hu-n:
Újabb magyar expedíció indul a Himalájába

Forrás: Totalextrém

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Tízéves szerződést kötött az FTC az új stadion üzemeltetőjévelTízéves szerződést kötött az FTC az új stadion üzemeltetőjével