U17: nem jutottunk ki a világbajnokságra

2017. Május 16., Kedd 18:10

U17: nem jutottunk ki a világbajnokságra
A magyar válogatott kedden 1-0-ra kikapott a francia csapattól a horvátországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság ötödik helyéért kiírt mérkőzésén, így lemaradt a világbajnokságról.

Kiváló hangulat fogadta a csapatokat, hiszen szűk fél órával a kezdés előtt szinte egyszerre érkezett meg a magyar szurkolók – leginkább hozzátartozók – egy nagyobb csoportja, valamint vélhetően egy helyi általános iskola is úgy gondolta, hogy kellemes program lehet a legfiatalabbak számára az U17-es Európa-bajnokság helyosztója.

A magyar kispadon mindössze négy játékos ült, mivel Majnovics, Csonka és a csapatkapitány Szoboszlai is eltiltott volt, akárcsak a szövetségi edző Szélesi Zoltán, akit Belvon Attila helyettesített.

Mindkét csapat nagy lendülettel kezdett, a magyarok már a saját térfelükön próbálták megzavarni ellenfelüket. Harcosan futballozott ugyan a magyar válogatott, de hátul több nagy hibát is elkövetett, ezek közül az első kettőt még “túlélte”, azonban a 26. percben Gouiri révén már betaláltak a franciák (1-0), ez volt a támadó 9. gólja a tornán, amivel rekorder lett a korosztályos torna történetében. Öt perccel a 40 perces félidő vége előtt egyenlíthetett volna a magyar csapat, de Torvund a kapu torkában hibázott. A szünet előtti utolsó pillanatban még Ásványinak kellett bravúrt bemutatnia.

A fordulást követően a franciák játékában volt több fantázia, igaz, a magyarok becsülettel hajtottak az egyenlítésért. A Kékek kis híján növelték előnyüket, de előbb a játékvezető vett el tőlük egy gólt – Ásványival szemben szabálytalankodtak a szögletnél -, majd a felső léc mentette meg a magyarokat.

A magyarok játékából eltűnt az ötlet, felívelésekkel próbálkoztak, a fizikailag jóval erősebb francia védők pedig könnyedén elnyomták a támadókat.

Az utolsó perceket nagyon megnyomta a magyar válogatott, de nem tudott komoly helyzetig eljutni, így az eredmény nem változott.

 

 

Szélesi Zoltán szövetségi edző: “Ez az alázat, ez az akarat, amit a csapat mutatott a franciák ellen, minden dicséretet megérdemel, a szememben a srácok győztesként hagyták el a játékteret. Nemcsak ma, de a torna során minden mérkőzésen megmutattuk, hogy hol járunk az európai elithez képest, és az eredmények, valamint a játék képe is azt igazolta, hogy nagyon közel, jó úton. Az elért eredmény egy hosszú folyamat gyümölcse, a játékosok és a stáb együtt, igazi családként küzdött, mindenki aktív részese a sikernek. Ezek után csak egy dolgom maradt, hogy egyesével gratuláljak minden játékosomnak, és a szakmai stáb tagjainak."

Az Eb-ről az első öt helyezett vehet részt az októberi világbajnokságon Indiában.

U17-es labdarúgó Európa-bajnokság

Az 5. helyért:

Franciaország-Magyarország 1-0 (1-0)
Sesvete, Josip Radnik Stadion, v.: Papapetru (görög)
Gól: Gouiri (26.)
Franciaország: Fofana – Collett (Lacroix, 83.), Da, Bianda, Pelmard – Gomes, Caqueret, Tchouaemi – Adli (Kereoudan, 47.), Gouiri, Flips (Isidor, 67.)
Magyarország: Ásványi – Opavszky, Mocsi (Tímári, 69.), Bolla (Kiss, 52.), Arday – Kovács K., Bencze, Schön – Szerető, Torvund, Csoboth (Szendrei, 46.)

Forrás: MTI/Totalsport

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Svasznek Jenő: Bokszolót képzünk, embert nevelünk!Svasznek Jenő: Bokszolót képzünk, embert nevelünk!