Tragédia: Meghalt Tapodi Péter és Fűzy Ákos is!

2013. Szeptember 07., Szombat 16:45

Tragédia: Meghalt Tapodi Péter és Fűzy Ákos is!
A Kisalföld.hu információi szerint Tapodi Péter, az UNI Győr klubigazgatója és Fűzy Ákos vezetőedző veszítette életét a Vitnyédnél történt balesetben.

Az MTI értesülése szerint az HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapata utazott azon a buszon, amely személyautóval ütközött szombat délután Kapuvár és Vitnyéd között.

A baleset következményeként a helyszínen életét vesztette Tapodi Péter klubigazgató. A vezetőedző, Fűzy Ákos végtagleszakadással, kritikus állapotban került a győri kórházba, őt már a helyszínen is újra kellett éleszteni, de annyi vért veszített, hogy a kórházba szállítást követően meghalt.

Tapodi Péter volt korábban a BEAC, a Diósgyőri KSK és a győri női kosárlabdacsapatának vezetőedzője is.

A szerb játékos, Natasa Kovacevic lábfeje olyan mértékben roncsolódott, hogy amputálni kellett, ő már túl is van a műtéten. Mindezt prof. Oláh Attila orvos-igazgató közölte lapunkkal.

 

 

A katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyei szóvivője korábban azt közölte az MTI-vel: személykocsival ütközött egy autóbusz Kapuvár közelében, a balesetben egy ember meghalt, 16 megsérült.     Dobos Viktória hadnagy tájékoztatása szerint a baleset miatt teljes szélességében lezárták a 85-ös főutat.

Fűzy hosszú évekig Pécsen dolgozott, előbb Rátgéber László segítője volt, majd már vezetőedzőként 2010-ben bajnokságot nyert a Pécs 2010-zel. Az aranyérem megszerzése után szerződött Győrbe, ahol 2012-ben ért a csúcsra, miután a Magyar Kupát és az NB I-et is megnyerte csapatával. A legutóbbi szezonban mindkét sorozatban ezüstérmes lett irányításával a csapat.

"Ákos 13 évig volt a segédedzőm, és egy évet a válogatottnál is együtt dolgoztunk, Péter pedig három évig volt mellettem a válogatottnál" - nyilatkozta az MTI-nek Rátgéber László. "Olyan, mintha a testvéreimet vesztettem volna el, együtt jártunk nyaralni, teljesen összenőttünk. Nem tudom felfogni ezt a tragédiát."

Tapodi Péternek és a csapat korábbi játékosának Dagmar Imbergerovának két éve született meg kislánya, Tamara. Tapodi Péter akkor a Kisalföld.hu-nak nyilatkozot: "Eddig is felelősséggel éltünk, de tény, csak a kislány megszületése után derült ki, mekkora mozaikdarab hiányzott eddig az életünkből, mely most vált teljessé. Győrben, egészen pontosan Ménfőcsanakon otthonra leltünk, az itt eltöltött három év alatt nagyon megszerettük a környéket, így biztosan kijelenthetem, a jövőben ez lesz mindannyiunk számára az otthon. Nem véletlen az sem, hogy ide már bátran tervezhettük a kisbabát is"

Forrás: MTI

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Karambolozott Buzánszky JenőKarambolozott Buzánszky Jenő