Tizennégy éves az egyik legnagyobb motorcross-tehetség

2014. Június 20., Péntek 15:59

Tizennégy éves az egyik legnagyobb motorcross-tehetség
Hódmezővásárhelyen rendezik meg Magyarország Nemzetközi Motocross Bajnokságát és Nemzetközi Tömegsport Motocross Kupasorozat idei évadának harmadik fordulóját.

A június 22-i megmérettetésen számos ország, valamit a hazai csapatok tagjai is képviseltetik magukat, köztük azzal a szegedi Rozgonyi Ákossal, aki még csak 14 éves, de máris az egyik legnagyobb tehetségnek tartják a sportágban, akire komoly jövő várhat.

Komoly összecsapás várható június 22-én, vasárnap délután a hódmezővásárhelyi Roland-Ring Motocross Pályán. A bajnokság és a kupasorozat harmadik állomásán ismét feldübörögnek a lóerők: 8:30-tól a szabadedzések, 10:30-tól pedig a qualifikációs futamok indulnak el, 13 órától pedig már élesben állnak rajthoz a versenyzők.

 

 

Rozgonyi Ákos, a Husqvarna Maurer Racing Team tagja a SzegedCafénak elmondta: már nagyon várja a vasárnapi futamot, szegedi lévén ugyanis ez az egyik kedvenc pályája. “Olyan, mintha hazajárnék. Rengeteget edzettem már ezen az 1550 méteren, ismerem a pálya minden részét, a versenyzők azonban kevésbé szeretik, mert a többi pályához képest egy kicsit keményebb a talaja. Remélem, nekem ez is előny lesz majd” – emelte ki Rozgonyi Ákos.

A fiatal motoros csupán 14 éves, de máris nagy tehetségnek tartják. Rettentő fiatalon, 4 éves korában ült először motorra, két évvel később pedig már első versenyén is rajthoz állhatott. Magassága miatt sosem a saját, mindig az eggyel nagyobb korosztályban indult: hat évesen a kilenc évesek között, kilenc évesen a 17 évesek között, most 14 évesen pedig már a felnőttek között bizonyíthat. Pályája első 8 évében már több versenyt és sorozatot is megnyert, vasárnap pedig egy újabb futamot húzhat majd be. Ahogy ő fogalmaz: minden motoros álma a világbajnokság, reálisan viszont a német bajnokság valamelyik top csapata lehet.

“Édesapámtól örököltem ezt a szenvedélyt, nagyon szeretek versenyezni, saját magamból pedig mindig igyekszek a legtöbbet kihozni. Remélhetőleg most vasárnap is sikerül majd” – zárta szavait a sportoló.

Forrás: Totalsport.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Vida Máté 2016 nyaráig aláírt a Vasas FC-hezVida Máté 2016 nyaráig aláírt a Vasas FC-hez