Tizenegy magyar short trackes indul Dordrechtben

2015. Január 22., Csütörtök 14:59

Tizenegy magyar short trackes indul Dordrechtben
Tizenegy tagú magyar válogatott utazott el a rövidpályás gyorskorcsolyázók Dordrechtben sorra kerülő Európa-bajnokságára, amely pénteken rajtol az egyéni és a váltóversenyek selejtezőivel.

A magyarok közül egyéniben a férfiaknál kettő, a nőknél három korcsolyázó szerepelhet, ők Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Heidum Bernadett, Keszler Andrea és Jászapáti Petra. A férfi csapatot Béres Bence, Burján Csaba, Liu Shaoang és Varnyú Alex, a nőit pedig Lajtos Szandra és Bácskai Sára Luca teszi teljessé, közülük kerülnek majd ki azok, akik a váltóversenyeken jutnak lehetőséghez.

A hazai szövetség (MOKSZ) tájékoztatása szerint mindkét nem esetében Oroszország, Hollandia, Anglia, Franciaország és Olaszország lesz a magyarok legnagyobb ellenfele.

A novemberi-decemberi észak-amerikai és ázsiai világkupákon remek formában korcsolyázó Liu Shaolin Sándor – aki egyéniben Montrealban bronzérmet, Sanghajban pedig egy-egy ezüstöt és bronzot nyert – képes lehet arra, hogy meglepetést okozzon az európai élmenőknek, köztük a házigazda hollandok legjobbjainak is.

A kontinensviadalon szombaton a férfiaknál és a nőknél is az érmekért csatáznak a versenyzők 500 és 1500 méteren, majd a váltók elődöntőit rendezik meg. Vasárnap egyéniben 1000 méteren mérik össze tudásukat a korcsolyázók, a három táv összesített eredménye alapján pedig mindkét nem első nyolc helyezettje a 3000 méteres szuperdöntőkben küzd majd az összetett Európa-bajnoki címért. A verseny ezután a váltók éremcsatáival zárul.

 

 

Forrás: MTI

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Rászorulóknak osztottak ételt a Fradi futballistáiRászorulóknak osztottak ételt a Fradi futballistái