Tizenegy góllal nyert a Győri Audi ETO

A Ferencváros döntetlent játszott Nordhausenben

2017. Március 06., Hétfő 15:29

Tizenegy góllal nyert a Győri Audi ETO
A Győri Audi ETO KC házigazdaként 33-22-re legyőzte a dán Esbjerg csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi játéknapján, ezzel biztosította első helyét a második csoportkörben.

Eleinte jól tartották magukat a meglehetősen tartalékos összeállításban érkezett dánok, de 4-4-es állás után több mint hét percig nem szereztek gólt. Ebben az időszakban a győriek megnyugtató előnyt alakítottak ki, amit lendületes játékkal növelni is tudtak a szünetig (17-11).

A második felvonásban is fölényben volt a magyar csapat, Kari Aalvik Grimsbö remekül védett korábbi csapata ellen, amely ismét csaknem nyolc percen keresztül nem talált a hálóba. A 49. percben már tíz góllal vezettek a győriek (29-19), akik végül hetvenszázalékos lövési hatékonysággal zárták a találkozót.

Az Esbjerg – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa a dánok svéd balátlövője, Jenny Alm volt nyolc találattal.

Ambros Martin„Természetesen elégedettek vagyunk, mert egy nagyon jó csapat ellen sikerült ma nyernünk. Az első helyünk most már biztos a csoportban, jó így tovább dolgozni. Köszönöm az elismerő szavakat a csapatomról és a jókívánságokat is. Sokkal nehezebb számunkra egy olyan csapat ellen pályára lépni, akik teher és nyomás nélkül tudnak játszani – nekünk ezek a meccsek mindig nehezebbek szoktak lenni. Mivel mindenki szeret itt az Audi Aréna Győrben játszani, saját magukhoz képest is sokkal jobb teljesítmény nyújtanak ellenfeleink, így számunkra sokkal nehezebb, éppen ezért ez a győzelem sokkal nagyobb jelentőségű. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből, hogy még jobban élvezzük a játékot és kevesebbet idegeskedjünk. Hosszú és kemény a szezon, vannak hullámvölgyeink, de a legfontosabb, hogy most hullámhegyen voltunk a találkozó majdnem egészében.”

Hársfalvi Júlia„Talán kívülről kicsit könnyebbnek tűnt a mérkőzés, mint ahogy mi ezt belülről láttuk. Úgy gondolom, a csapategység megmutatkozott, még ha az elején talán nem is ment minden jól, de belelendültünk a játékba. Ehhez a nagyarányú győzelemhez természetesen a jó játékon és a csapategységen túl a fantasztikus szurkolóink is hozzásegítettek minket.”

Jesper Jensen„Nehéz mérkőzés volt számunkra, véleményem szerint Európa legjobb csapata ellen kellett ma pályára lépnünk. A saját bajnokságunkban is nagy nyomás helyezedik jelenleg ránk, ezért nagyon vártunk, hogy milyen formában tudunk ma pályára lépni. Szeretnék gratulálni ellenfelünknek, úgy gondolom, ma a sokkal jobb csapat nyert. Remélem, Ambros és csapata végig megy az idei BL-ben, fantasztikus, ahogy játszanak.” 

Jenny Alm„Egyetértek edzőmmel, hogy Európa legjobb csapata ellen kellett ma pályára lépnünk. Szerettük volna a legjobbunkat nyújtani és azt elérni, hogy sérülés nélkül megússzuk a mai meccset. Fantasztikus ebben a csarnokban pályára lépni, ilyen szurkolók előtt. Szeretnék további sok sikert kívánni a Győrnek.”

A győriek jövő vasárnap a norvég Larvik otthonában zárják a BL középdöntőjét.

Női kézilabda BL, 2. csoportkör, 5. forduló, 2. csoport:

Győri Audi ETO KC – Esbjerg (dán) 33-22 (17-11)
Győr: Grimsbö, Kiss É. (kapusok), Amorim 6, Bódi 2, Broch 5, Elghaoui, Görbicz 6, Groot, Hársfalvi 5, Knedliková 3, Mörk 3, Pál, Puhalák 1, Tomori 2. Edző: Ambros Martin.
Esbjerg: Sando, Rasmussen (kapusok), Alm 8, Friis-Taberg, Gonzalez, Ingstad 3, Karlsson 5, Knudsen 1, Kviesgaard, Seest 1, Toft Hansen 1, van der Heijden 3. Edző: Lars Frederiksen.

CSM Bucuresti (román) – Krim Ljubljana 28-26 (14-12)
FC Midtjylland (dán) – Larvik (norvég) 24-28 (11-18)

A csoport állása: 1. Győri Audi ETO 15 pont, 2. Larvik (norvég) 12, 3. CSM Bucuresti (román) 9, 4. Midtjylland (dán) 8, 5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 6, 6. Esbjerg 4

 

 

A Ferencváros döntetlent játszott Nordhausenben

A hazaiak magyar jobbátlövője, Planéta Szimonetta nem szerepelt a keretben, mert ezen a héten megoperálták, kivették a csavarokat a térdéből, így a szezon hátralévő részében már nem játszhat. Csapatából rajta kívül is többen hiányoztak, így csak hat cserejátékost tudtak benevezni.

Eleinte felváltva estek a gólok, majd a Ferencváros másfél perc alatt négyszer is eredményes volt (5-8). A huszadik percben már öt góllal vezetett a magyar csapat (8-13), de a Thüringer támadójátéka hatékonyabbá vált, és hét perc múlva egyenlített (15-15).

Az FTC kétgólos előnyről kezdte a második felvonást, újabb hét perc elteltével viszont már a kiegyensúlyozottabban, pontosabban kézilabdázó németek vezettek (20-18). Kapusuk, Dinah Eckerle remekül védett, a 44. percben már az ötödik hétméterest hárította.

Hiányzott a lendület a vendégek játékából, ezért tíz perccel a vége előtt már háromgólos hátrányban voltak (26-23). A hajrá szorosan és izgalmasan alakult, húsz másodperccel a vége előtt az FTC büntetőből egyenlített (29-29), majd a házigazdák a győzelemért támadtak, de Bíró Blanka védeni tudott.

A Thüringer – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa a cseh Iveta Luzumova volt, aki mind a 12 lövését gólra váltotta.

A Ferencváros jövő szombaton a montenegrói Buducnost Podgoricát fogadja a középdöntő utolsó fordulójában.

Női kézilabda BL, 2. csoportkör, 5. forduló, 1. csoport:

Thüringer HC – FTC-Rail Cargo Hungaria 29-29 (15-17)
THC: Eckerle, Szott (kapusok), Aguilar, Engel 3 (1), Houette 6, Jakubisova 3, Kiedrowski, Luzumova 12 (4), Niederwieser 1, Pintea 3, Redder, Schmelzer 1, Wohlbold. Edző: Herbert Müller.
FTC: Bíró, Szikora (kapusok), Faluvégi 1, Hornyák D., Jovanovics 3, Kovacsics 3 (3), Lukács 3, Mészáros 1, Monori, Pena 2, Schatzl 3, Snelder 2, Szarka 2, Szekeres, Szucsánszki 3, Zácsik 6. Edző: Elek Gábor

Metz Handball (francia) – HC Vardar Szkopje (macedón) 42-28 (19-16)
Metz: Ana Gros 12, Xenia Smits 8, Zaadi Deuna 4, Luciano 4, Maubon 3, Aoustin 2, Flippes 2, Horacek 2, N’Diaye 2, Pop-Éazic 2, Rajcic 1.
Vardar: Andrea Penezic 10, Lazovic 3, Radicevic 3, Althaus 2, Herrem 2, Lacrabere 2, Mavsar 2, Ristovska 2, Khmyrova 1, Lekic 1.

Buducsnoszt (montenegrói) – Asztrahanyocska (orosz) 38-20 (18-11)
Metz: Cvijic 5, Neagu 5, Jaukovic 4, Pavicevic 4, Achruk 3, Agovic 3, Bulatovic 3, Pletikosa 3, Ramusovic 3, Irman 2, Ujkic 2, Grbic 1.
Asztrahanyocska: Posztnova 6, Csigirinova 4, Ivanova 3, Levsha 2, Kozsokar 1, Sabirova 1, Saposnyikova 1, Sicskina 1, Tazsenova 1.

A csoport állása: 1. Ferencváros 14 pont/9 mérkőzés, 2. Vardar Szkopje (macedón) 13/9, 3. Buducnost Podgorica (montenegrói) 12/9, 4. Metz (francia) 8/9, 5. Thüringer HC 5/9, 6. Asztrahanocska (orosz) 2/9

Forrás: MTI/Totalsport

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Tizenegy magyar aranyérem született Marseille-benTizenegy magyar aranyérem született Marseille-ben