Takács Tamara aranyérmes 1000 méteren

Baráth Etele: Nem kaptunk hivatalos értesítést

2016. Május 29., Vasárnap 11:39

Takács Tamara aranyérmes 1000 méteren
Egy magyar győzelem született a racicei Világkupa-verseny első döntős napján. A K-1 1000 méteres számban Takács Tamara fölényesen diadalmaskodott, de nagy meglepetést okozott Gacsal Ákos és Somorácz Tamás párosa is K-2 1000 méteren.

A pénteki előfutamokból négy magyar egység kvalifikálta magát a szombati A döntőkbe a racicei Világkupán. A Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjában készülő Takács Tamarán már az előfutama során látni lehetett, hogy remek formában van, igazolta ezt a K-1 1000 méter fináléban is, amelyben rajt-cél győzelmet aratott.

„Nagyon magabiztos volt Tamara, aki végig uralta a versenyt. Bár nem olimpiai számban versenyzett, ebben a korban nagyon fontos, ha az ember Világkupán, felnőtt mezőnyben tud győzelmet aratni. Tamara egyébként azt a Simon Rebekát győzte le, akivel az utóbbi időszakban az ifjúsági versenyeken rendre alulmaradt, vagyis jó visszaigazolás volt számára ez a viadal” – értékelte Takács teljesítményét Hüttner Csaba, utánpótlás vezetőedző.

A nap során még egy magyar női versenyző A döntőzhetett, Lakatos Zsanett a C-1 200 méter legjobbjaival mérhette össze tudását. A győriek fiatal kenusa ezúttal a negyedik helyen zárt, de a legjobb európai versenyző lett a mezőnyben, csak két brazil és egy kanadai versenyző tudta őt megelőzni.

„Zsani az elmúlt időszakban kisebb betegséggel bajlódott, de kezd jó formába lendülni. Kíváncsi vagyok mit hoz a második válogató közte és csapattársa, Takács Kincső között” – folytatta az értékelést a vezetőedző, aki férfi kajakosainkról is elismeréssel szólt.

„Gacsal Ákos és Somorácz Tamás a negyedik helyen zárt a K-2 1000 méter döntőjében, és bár világbajnoki erősségű mezőnyben versenyeztek, meglepetést tudtak okozni az elitnek. Nyolcszázig az élen voltak, szépen bevállalták az iramot, bátrak voltak, már csak a végén kell javítaniuk egy kicsit. Látszik, hogy jó úton járnak, az egész csapat nagyon motivált Tokár Krisztiánnál. Ákos mindig is jó alapanyagot jelentett az edzőknek, csak a versenyeken nem tudta hozni magát. Most azonban érezhető az áttörés nála is. És Solti Laciról is csak jót tudok mondani, az ő esetében már az is nagy fegyvertény volt, hogy bejutott a K-1 1000 méter fináléjába, amelyben a nyolcadik lett. Az első hét versenyző mind szerepelt már felnőtt világbajnokság A döntőjében” – fogalmazott Hüttner Csaba.

 

 

Baráth Etele: Nem kaptunk hivatalos értesítést

A sajtóban megjelent információkra reagálva a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke elmondta, hogy az általa vezetett szervezett semmilyen hivatalos értesítést nem kapott az állítólagos molesztálási üggyel kapcsolatban.

„Miután nem kaptunk hivatalos értesítést, így az ügyben nem tudunk érdemben nyilatkozni – jelentette ki az MKKSZ elnöke. – Soha nem fordult elő a sportágunkban hasonló eset, amíg egy ilyen ügy nem zárul le jogi értelemben, addig az érintett szakembert is megilleti az ártatlanság vélelme. Mentegetni azonban senkit sem fogunk, ha az említett ügy bizonyságot nyer, az illetőnek egyetlen napra sincs tovább helye a kajak-kenu sportágban.”

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Hétméteresekkel bukta el a kézi BL-döntőt az MVM VeszprémHétméteresekkel bukta el a kézi BL-döntőt az MVM Veszprém