Óriási triatlonos bukás az országos bajnokságon

Horváth Zsanett 50 km/órás sebességgel szenvedett balesetet

2012. Június 14., Csütörtök 15:29

Óriási triatlonos bukás az országos bajnokságon
Nem járt szerencsével a balatonfüredi országos bajnokságon Horváth Zsanett, ki korosztályában vezetett, amikor kerékpárral bukott, így az arany mellett talán a bécsi Ek-nak is búcsút kellett intenie.

Az első éves juniorként induló Horváth Zsanett a felnőtt magyar ranglista vezetőjével, Vanek Margittal együtt úgy háromperces előnyre tett szert úszásban, majd a kerékpárban sem állt rosszul, amikor beütött a krach.

„Hat kört kellett volna bringázni, és úgy számoltuk, hogy a fiúk a negyedikben köröznek majd le bennünket. Margittal váltva vezettünk, amikor mellénk értek a fiúk, ő ment a jobb, én a bal oldalon. Ő addig is nézegetett hátra, és amikor mellénk értek, bevágott, és engem, valamint két srácot is kilökött. Negyvenöt-ötvennel mentünk, óriásit estünk és mindhárman megsérültünk. A két srác továbbment, engem viszont nem engedtek az orvosok. Sajnos egy tuti korosztályos bajnoki cím elúszott” – kesergett a Felix Promotion irodával együttműködő ifjú triatlonos.

 

 

Lehet azonban, hogy az arany mellett a bécsi Európa-kupa is elúszik, mert a balatonfüredi viadal óta nem javul Zsanett állapota. „A jobb combomon vagy harminc centi van „lezúzva”, emellett a csípőmnél a forgó is zúzódott, ami nem engedi a szabad, fájdalommentes mozgást. Most Bioptron lámpával próbálom kezelni, hátha az segít. Szeretnék elindulni Bécsben, de ez nagymértékben a sérülésem gyógyulásától függ” – szomorkodott Horváth Zsanett.

A bécsi viadal azért lenne fontos a számára, mert szeretne bekerülni az év második felében a korosztályos világbajnokságra, illetve az ausztráliai ifjúsági fesztiválra utazó csapatba. Ehhez Zsanettnek három versenyből legalább kettőn jó eredményt kell elérnie.

Forrás: Totalsport.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Miért sikerül Rosbergnek, ami Schumachernek nem?Miért sikerül Rosbergnek, ami Schumachernek nem?