Óbudai Családi Sportnap a Dunán

2016. Augusztus 29., Hétfő 12:29

Óbudai Családi Sportnap a Dunán
Egykoron emberek százai hajókkal siettek a Dunára és önfeledten élvezték a korabeli Római-part nyújtotta kikapcsolódási, szórakozási lehetőségeket. Nosztalgikus képek, nosztalgikus érzések. De mit tud nyújtani ma a Római-part?

A Duna-part adottságainak révén megannyi vízi sporttelepnek ad helyet és ez által a vízi sportok lehetőségének is. A partszakasz adta sportolási lehetőségek bmutatkoznak be 2016. szeptember 4-én az Óbudai Családi Sportnap a Dunán programban az evezős sportok kipróbálására invitálják a kerületben élőket.

Az esemény központja: a Duna-parton a Kossuth Lajos üdülőpart és a Pünkösdfürdő utca találkozásánál a BKV Sportcentrum előtti füves területen.

A varázslatos Római-part, Duna Óbuda-békásmegyeri szakasza kultikus jelentőségű a budapestiek életében. A mintegy 200 éves múltra visszatekintő partszakasz a vízi élet központja volt. Akkoriban a terület és a víz tisztasága miatt fürdőzésre is használták. Mára már megváltozott a part funkciója. Napjainkban sokan – akik egy kis kikapcsolódásra vágynak egy kellemes sétára vagy egy jó hekk elfogyasztására – látogatják a Római-partot.

Nem csak gasztronómiai élvezeteknek hódolhatunk, a Duna-part most is karnyújtásnyira van az óbudai lakosoktól. Az itt működő sportegyesületek ezen a napon szélesre tárt kapukkal várják a látogatókat, hogy megmutassák napjainkban is számos lehetőség van a vízi sportágak kipróbálása, amelyek nem csak egyesületi szinten, hanem szabadidős jelleggel is űzhetőek. Valamennyi egyesület lehetőséget kínál a hajóbérlésre és foglalkozik gyermek és felnőttoktatással egyaránt.

 

 

A programok megvalósításában öt Duna-parti egyesület működik közre, így a kilátogatók tematikusan 4 helyszínen élhetik át a vízre szállás élményét. A program során a részvevőket a Duna római-parti szakaszán végigvezetve ismertetik meg az evezős vízi sportokkal. Az egyes helyszíneken kiegészítő programokkal is várják az érdeklődőket. Az egyesületek bemutatkoznak, lehetőség nyílik a csónakházakkal való megismerkedésre.

Közreműködő sportegyesületek:

  • Rómaifürdő Telep Környezetvédő Szabadidő és Diák Vízisport Egyesület
    (Rátkai Egy.)1031 Budapest, Római part 29.
  • Külker Evezős Klub, 1039 Budapest, Szent János utca 7
  • BKV Előre Sport Klub, 1039 Budapest, Királyok útja 255
  • Multi Szabadidő, Diák, Környezetvédő és Vízisport Egyesület, 1031 Budapest, Római-part 44.
  • Óbudai Sportegyesület, 1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 28.

Honlap
Facebook esemény

 

Forrás: Totalsport.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Fucsovics Márton búcsúzott az első fordulóbanFucsovics Márton búcsúzott az első fordulóban