Németh Zsanett megvédte Eb-címét!

2017. Április 01., Szombat 09:29

Németh Zsanett megvédte Eb-címét!
A szombathelyi U23-as birkózó Európa-bajnokság negyedik, a hölgyek küzdelmeinek második napján lépett szőnyegre egyik legnagyobb reménységünk, a címvédő Németh Zsanett.

Németh Zsanett a 75 kilogrammosok között a legesélyesebb versenyzőként szállt harcba a címvédésért, ugyanis tavaly megnyerte ezt a versenyt Bulgáriában. Bár a szombathelyi viadal első mérkőzésén igencsak meglepték az újpesti birkózót, spanyol ellenfele négy pontért dobta el őt a selejtezőben. Zsanett azonban fordítani tudott, végül 14-9-re győzött, elődöntős lett. Következett a junior Eb-második német, olimpikonunknak viszont ő sem okozott problémát, taktikus birkózással 6-0-ra győzött, döntőbe jutott Szombathelyen

A fináléban a másik ágon a lengyelt (6-1), a norvégot (3-0) és az ukránt (‘4-4) legyőző fehérorosz Lanko következett, aki 2016-ban harmadik volt a korosztály kontinensbajnokságán. Zsanett korábban már birkózott a fehérorosszal, legutóbb januárban, a francia nagydíjon, ahol 4-0-s vezetésnél két vállra fektette őt.

Bár a mostani összecsapás első három perce nem hozott akciót, a bírók azonban Zsanit látták aktívabbnak, ezért megintették a fehéroroszt, tehát 1-0-s magyar előnnyel mentek szünetre a felek. A második félidő már jóval izgalmasabb volt, Németh ellenfele hibáját kihasználva gyűjtött újabb pontokat, végül 7-3-ra győzött, ezzel megvédte U23-as Európa-bajnoki címét.

„A döntőben arra számítottam, hogy a fehérorosz lábra fog támadni, ezt sikerült védenem. Nagyon szeretem Szombathelyet, és a szombathelyi közönséget, amely nagyon sokat segített nekem most is, csak úgy, mint hat évvel ezelőtt, amikor kadet-világbajnok tudtam lenni.” – mondta Németh Zsanett.

A többi pénteken szerepelt magyar versenyző – Váncza Ivett (53 kg, BHSE), Dollák Tamara (58, UTE) és Szabó Eliána (63, Vasas) – kiesett. Szombaton a kötöttfogásúak kezdőnapján a mieink közül Torba Erik (59, BHSE), Fritsch Róbert (71, Pénzügyőr), Nagy Péter (80, ESMTK) és Török Zsolt (98, FTC) szerepel majd.

 

 

Natalija Lanko (fehérorosz), Németh Zsanett, Francy Rädelt (német) és Irina Paszicsnik (ukrán). Fotó: MBSZ

Forrás: Totalsport.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Hetedszer aranyérmes a SopronHetedszer aranyérmes a Sopron