Nagy csata után nyert a Szolnok, botlott az OSC

A Pro Recco esélyt sem adott az Egernek

2017. Március 23., Csütörtök 10:59

Nagy csata után nyert a Szolnok, botlott az OSC
Harcos mérkőzésen négy góllal győzött hazai medencében a Szolnok az olasz Brescia ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblás csoportküzdelmeinek 8. fordulójában. Az OSC nagy meglepetésre csak 5-5-ös döntetlent ért el a vendég német Spandau ellen.

A mindkét oldalon kiváló délszláv légiósok egész sorát felvonultató csapatok szerda esti találkozóját a kölcsönösen kemény és hatékony védekezés, a kiélezett küzdelem jellemezte az első perctől kezdve. Hazai vezetést követően 2-1-re, majd 3-2-re is a vendégek álltak jobban, míg nem 3-3-nál, a második negyed hajrájában az olimpiai aranyérmes center, Kis Gábor parádés mozdulattal húzta a hálóba a labdát, közvetlenül a nagyszünet előtt pedig Andrija Prlainovic, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok szerb klasszis bal felső sarkos bombájával 5-3-ra elhúzott a Szolnok.

A harmadik negyedben a főcsoport első helyéért a görög Olympiakosszal vetélkedő magyar csapat közelebb engedte a hatosban a harmadik helyet elfoglaló Bresciát, a vb-aranyérmes Vámos Márton balkezes lökete nyomán azonban visszaállt a különbség (6-4).

A befejező nyolc percben a meccsen triplázó Prlainovic pattintása ért célt (7-4), s innen már nem maradt visszaút az itáliaiak számára, sőt a végén még Fülöp Bence lőtt gólt megúszásból, kialakítva a 8-4-es végeredményt.

Férfi vízilabda BL, főtábla, A csoport, 8. forduló:

Szolnoki Dózsa-Közgép – Brescia 8-4 (2-2, 3-1, 1-1, 2-0)
A Szolnok góldobói: Prlainovic 3, Crousillat, Gocic, Kis, Vámos, Fülöp 1-1.

Botlott és nehéz helyzetbe hozta magát az OSC

Vincze Balázs együttesének nyernie kellett volna ahhoz, hogy pontszámban utolérje a harmadik helyen álló Bresciát, a nyitónegyedben mutatott nehézkes játéka után a magyar csapat a második játékrészben már a papírformának megfelelően vízilabdázott és kétgólos előnnyel fordult a nagyszünetben.

Ezt követően azonban rendkívül görcsössé vált az OSC, a vendégek kapujában pedig Baksa László kitűnően védett, és többek között neki is köszönhetően pontot raboltak a berliniek.

A-Híd OSC Újbuda – Spandau 5-5 (1-1, 3-1, 1-2, 0-1)
A magyar csapat gólszerzői: Seman 2, Zalánki, Salamon, Kovács G

Nice (francia) – Olympiakosz (görög) 8-12 (1-3, 2-4, 2-1, 3-4)

A csoport állása: 1. Szolnoki Dózsa-Közgép és Olympiakosz 22-22 pont, 3. Brescia 11, 4. A-Híd OSC Újbuda 9 , 5. Spandau 4, 6. Nice 0

 

 

A Pro Recco esélyt sem adott az Egernek

Az esélyesebb, veretlenül csoportelső Recco már az első negyedben magához ragadta a kezdeményezést annak ellenére, hogy legjobbja, a szerb Filip Filipovic nem volt ott a keretében. A nagyszünetig – amikor hárommal vezetett – Francesco Di Fulvio góljaival folyamatosan növelte előnyét az olasz együttes.

A második félidőben sem változott jelentősen a játék képe, a házigazda remek védekezése ellen nem tudott mit kitalálni Dabrowski Norbert együttese, mely így sima vereséget szenvedett.

Mivel a csoport másik mérkőzésén a Barceloneta kikapott a Jug Dubrovnik vendégeként, az egriek kedvező helyzetből várhatják az utolsó két fordulót.

Férfi vízilabda BL, főtábla, B csoport, 8. forduló:

Pro Recco – ZF-Eger 9-4 (3-1, 2-1, 1-1, 3-1)
Az Eger góldobói: Cuk 2, Vapenski, Kovács

Jug Dubrovnik (horvát) – Barceloneta (spanyol) 11-10 (2-0, 4-3, 2-4, 3-3)
Partizan Beograd (szerb) – Hannover (német) 13-9 (6-2, 3-2, 3-3, 1-2)

A csoport állása: 1. Pro Recco 24 pont, 2. Jug Dubrovnik 17, 3. ZF-Eger 12, 4. Barceloneta 8, 5. Partizan Beograd 4, 6. Hannover 3

Forrás: MTI

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Nagyváradi sikerével közel a kupagyőzelemhez az FTCNagyváradi sikerével közel a kupagyőzelemhez az FTC