Miklós Edit: pozitív élményekkel gazdagodtam

Anna Fenninger második diadala, Miklós Edit 40.

2015. Február 13., Péntek 11:59

Miklós Edit: pozitív élményekkel gazdagodtam
Hosszúnak, nehéznek és fárasztónak nevezte az egyesült államokbeli Vailben és Beaver Creekben zajló alpesisí-világbajnokságot Miklós Edit. A magyar lány óriás-műlesiklásban a 40. helyen végzett.

Hosszúnak, nehéznek és fárasztónak nevezte az egyesült államokbeli Vailben és Beaver Creekben zajló alpesisí-világbajnokságot Miklós Edit. A magyar lány óriás-műlesiklásban a 40. helyen végzett.

Ezzel együtt úgy fogalmazott: pozitív élményekkel gazdagodott.
“A célkitűzéseimet nem sikerült teljes mértékben teljesítenem, de a lesiklásban elért 13. helyezés az eddigi legjobb eredményem vb-n” – írta pénteken Facebook-oldalán a magyar versenyző.
“Rengeteg új dolgot tapasztaltam, és pozitív élményekkel gazdagodtam. Ezekért a szép emlékekért érdemes korán kelni és sokat dolgozni” – tette még hozzá.

A lesiklásban olimpiai hetedik Miklós Edit szuper-óriásműlesiklásban kiesett, majd a lesiklás 13. helye után a szuperkombinációt a lesiklást követően feladta, végül óriásműlesiklásban 40. lett.

Ahogy bejegyzésében fogalmazott: még nincs vége a szezonnak, most egy kis pihenő következik, majd február végén folytatódik a világkupa-sorozat.

 

 

Fenninger második diadala, Miklós Edit 40.

A szuper-óriásműlesiklásban is győztes osztrák Anna Fenninger nyerte csütörtökön a nők óriás-műlesikló versenyét az egyesült államokbeli Vailben és Beaver Creekben zajló alpesisí-világbajnokságon.

A 25 éves síző elsősorban az első futamban nyújtott produkciójának köszönheti sikerét, ott ugyanis kiválóan versenyzett, nagy előnyre tett szert, s bár a második futamban nagyot hibázott, így is csaknem 1,5 másodperccel előzte meg a mögötte második német Viktoria Rebensburgot.

A harmadik helyen meglepetésre a svéd Jessica Lindell-Vikarby végzett, legjobb magyarként Miklós Edit 40. lett.

A hazai szurkolók nagy kedvence, Lindsey Vonn csak a 14. helyen zárta a versenyt, a legjobb amerikai a műlesiklásban olimpiai bajnok Mikaela Shiffrin lett a maga nyolcadik helyével.

A szám többi magyar indulója nem jutott be az első 60 helyezett közé az első futam után, így a másodikban már nem állhatott rajthoz. Berecz Anna 73., Maróty Mónika 86. lett, Csima Réka pedig nem ért célba.

Női óriás-műlesiklás, világbajnok:

Anna Fenninger (Ausztria) 2:19.16 perc (1. futam: 1:08.98 p/2. futam: 1:10.18 p) 2. Viktoria Rebensburg (Németország) 2:20.56 (1:10.68/1:09.88) 3. Jessica Lindell-Vikarby (Svédország) 2:20.65 (1:09.88/1:10.77) …40. MIKLÓS EDIT 2:27.90 (1:14.43/1:13.47)

Forrás: MTI

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Császár Gábor Svájcba, Fazekas Nándor Németországba szerződöttCsászár Gábor Svájcba, Fazekas Nándor Németországba szerződött