Miklós Edit is ott lesz a világbajnokságon

2015. Január 31., Szombat 16:30

Miklós Edit is ott lesz a világbajnokságon
Február 2-án a megnyitó ünnepséggel megkezdődik az alpesi sí világbajnokság a Colorado állambeli Vail-Beaver Creekben. A sportág egyik legjelentősebb megmérettetésére vasárnap utazik ki a magyar csapat első fele, és csatlakoznak Miklós Edithez, aki már a helyszínen tartózkodik.

A magyarok közül ugyanis elsőként a St Moritz-i Világkupa 3. helyezettje, Miklós Edit érkezett ki, és azonnal megkezdte az edzéseket. A vébé első versenyszámában, a női szuper-óriásműlesiklásban áll rajthoz kedden. 

Dr. Kaszó Klára. a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke a reális elvárásokról és az álmokról a következőket mondta a kiutazás előtt:

"Az idei szezonban eddig elért felnőtt és utánpótlás sikereink már messze túlszárnyalták a korábbi évek eredményeit. Mégis nagy izgalommal készülünk az egyes felnőtt és ifjúsági világbajnokságokra, amelyek még előttünk állnak. Ezek közül is legnagyobb reményeink az Alpesi sí VB-vel kapcsolatban lehetnek. A csapat egészétől tisztes helytállást várunk, elsősorban a továbbfejlődéshez szükséges tapasztalatszerzés miatt utazhatnak fiatal versenyzőink. Nagy öröm, hogy Kékesi Márton kvalifikálta magát SG-ben. A Nemzetközi Síszövetség szigorította a kvalifikációs szabályokat, így komoly teljesítmény, hogy sikerült kijutnia ebben a számban magyar férfi versenyzőnek. Samsal Dalibortól elvárás, hogy 15-ben végezzen szlalomban, reméljük, sikerül teljesítenie a pályát, és akkor ez egy reális célkitűzés lehet. 

A többi férfi versenyzőnél nagy szakmai sikerként fogjuk értékelni, ha sikerülne bekerülniük a fináléba a kvalifikációs futamokból. Azt kívánom, hogy mindenki próbálja a legjobbat kihozni magából, és a legtöbb tapasztalatot gyűjteni a 2017-es világbajnokságra. Az a világesemény majd St. Moritz-ban lesz, ott, ahol Miklós Edit a 3. helyet szerezte meg lesiklásban a legutóbbi Világkupa futamon.

A világbajnokságon Miklós Edit számára a legjobb 10-be kerülés az alapcél. Az eredmény, amit szeretne elérni, az a legjobb hatba kerülés. Az álom pedig a dobogó bármelyik foka, de ez is realitás eredmény lenne, hiszen Edit bebizonyította, hogy képes dobogós helyen végezni.

A vébén kicsit ünneplünk majd, különösen a lesiklás versenyszám után, ha Edit jó eredményt ér el. Ha pedig nem ér el jó eredményt, akkor pedig a Világkupán elért sikerét. Egy helyi étterem egyik sarkában kialakítunk egy magyar sarkot. Lesznek magyaros ételek, italok. Próbálunk a helyi magyar közösséggel is szorosabb kapcsolatot kialakítani, mindent megteszünk, hogy Edit és a magyar csapat mögötti szurkolói tábort erősítsük. Akik nem lehetnek ott a helyszínen, drukkoljanak itthonról Editnek és az egész magyar csapatnak."

 

 

Forrás: Totalsport.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Márton Anna nyolcadik AthénbanMárton Anna nyolcadik Athénban