Mervó Bence Dunaszerdahelyre szerződött

2017. Március 01., Szerda 09:29

Mervó Bence Dunaszerdahelyre szerződött
A 2015-ös új-zélandi U20-as világbajnokság társgólkirálya aláírt az FC DAC 1904 Dunaszerdahely csapatához.

A téli átigazolási időszak utolsó napján egy új játékossal erősít a DAC: a többszörös magyar utánpótlás válogatott Mervó Bence kedden két és fél éves szerződést írt alá a klubbal.

A 22 éves játékos legutóbb a lengyel élvonalbeli Slask Wroclaw csapatánál szerepelt, ahová a svájci FC Sion adta kölcsönbe.

Mervó folyamatosan tagja volt a magyar utánpótlás-válogatottaknak. 2014-ben részt vett az U19-es Európa-bajnokságon, majd egy évvel később az U20-as világbajnokságon, ahol ezüstcipős lett. Jelenleg az U21-es csapat tagja.

A győri ETO neveltje, szerepelt a budapesti MTK-nál, 2015-ben a svájci élvonalbeli FC Sion játékosa lett. Az aktuális idény őszi részét kölcsönjátékosként a Slask Wroclawnál töltötte, a lengyel csapatnál 22 tétmérkőzésen 5 gólt szerzett.

Mervó Bence: „Ennél szebb ajándékot nem is kaphattam volna 22. születésnapomra. Számomra a 2017-es év a függetlenné válásom éve. Ennek érdekében döntöttem úgy, hogy – karrierem megfelelő építése érdekében – kivásárlom magamat a korábbi svájci szerződésből, ami sikerült: szerződést bontottunk az FC Sion csapatával. Most pedig örömmel adom nevemet és a tudásomat a Dunaszerdahely fantasztikus csapatának és szurkolótáborának. Ez a város a szlovákiai magyar szellemi élet egyik központja, kulturális fesztiválokkal, kávéházakkal, színházzal, kiadókkal. Ebben a gyönyörű csallóközi városban sok tragédia történt korábban: a II. világháborúban például a lakosság felét elhurcolták. Játékommal nekik is emléket szeretnék állítani. A szlovákiai magyarok és minden dunaszerdahelyi megérdemli, hogy felszabadultan örülhessen a ma sikereinek. Én ehhez szeretnék sportolói munkámmal hozzájárulni. ’Annyi mindent kéne még elmondanom. S ha nem teszem, talán már nem is lesz rá alkalom. Hogy elmeséljem, milyen jó, hogy itt vagyunk.’ Hajrá sárga-kékek, hajrá Magyarok!

Mervó hozzátette: “Nagyon jó az edző, több játékost is ismerek – Vidát, Kocsis Gergőt és Máthé Botond rehabilitációs edzőt. Velük is beszéltem, ők si mondták, hogy nagyon jó hely és igazoljak ide. Most tehát itt vagyok, és célom jól teljesíteni a DAC mezében, és ezzel felkelteni a felnőtt válogatott szövetségi kapitányának érdeklődését.”

Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója: “Bence egy olyan típusú játékos, amilyet korábban hiányoltunk a csapatunkból. Nagy tehetséggel rendelkezik, ezért gyorsan reagáltunk a kínálkozó alkalomra. Nagyon boldog vagyok, hogy Bence, aki nem messze Dunaszerdahelytől nevelkedett, ilyen pozitívan reagált a klubunk által elé tárt projektre. Köszönöm mindenkinek, aki professzionalizmusával hozzájárult az átigazolás megvalósításához.“

 

 

Forrás: Totalsport.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Kastelic góllal és remek védésekkel mutatkozott beKastelic góllal és remek védésekkel mutatkozott be