Kupagyőztes a Ferencváros

FTC-Rail Cargo Hungaria — Győri Audi ETO KC 34-32 (16-15, 29-29) – hétméteresekkel

2017. Április 03., Hétfő 10:49

Kupagyőztes a Ferencváros
A Ferencváros története során 12. alkalommal nyerte meg a női kézilabda Magyar Kupát, miután a vasárnapi fináléban hétméteresekkel legyőzte a címvédő Győrt a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban.

A melegítésnél kiderült, hogy Zácsik Szandra nem tudja vállalni a mai játékot, a túloldalon pedig Yvette Broch küzd kisebb izomsérüléssel, így elővigyázatosságból ő sem lépett pályára.

A mérkőzés nagyszerű hangulatban kezdődött, Bíró Blanka védésével, majd Nerea Pena szerezte meg az első találatot, de Eduarda Amorim gyorsan egyenlített. Folyamatos gólváltások jellemezték az első tíz percet, melynek végén 6-6-ot mutatott az eredményjelző. A vezetést ezt követően vette át először a Győr, Nycke Groot góljával, aki a mérkőzés előtt vehette át a legjobb külföldi játékosnak járó elismerést. Schatzl Nadine és Pena góljainak köszönhetően az előny megint a Ferencvároshoz került.

Szucsánszki Zita növelte kettőre a különbséget először a félidő derekán. Schatzl szerzett labdát és értekesítette a ziccert, Ambros Martin időt is kért. Nora Mörk, Groot és Bódi Bernadett góljaival zárkózott a Győr, a fővárosiak csak hetesből tudtak betalálni. Pena adott új lendületet csapatának, a spanyol ötödik gólját szerezte a 22. percben. Hozzá csatlakozott a montenegrói Marija Jovanovics, újra három gól volt a különbség a két csapat között.

A játékrész utolsó öt percében Nora Mörk értékesített két büntetőt is, Bódi Bernadett lerohanásból volt eredményes. Egyre olvadt a különbség, Elek Gábor pedig felhasználta első időkérési lehetőségét. Az utolsó percben Bódi megpróbálta átejteni Bíró Blankát, sikertelenül, így egy gólos ferencvárosi vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A folytatást a Győr kezdte jobban, Amorim átlövésével egyenlítettek ismét. Ezt követően a szélsőké volt a főszerep, előbb Lukács Viktória talált be, majd Bódi Bernadett egalizált (18-18). A mérkőzés ezen szakaszában több technikai hibát is elkövetett a Győr támadásban.

A Ferencvárost a szélső játék jellemezte, Lukács majd Schatzl találatával kettőre nőtt a különbség, Nora Mörk pedig büntetőt hibázott először a mérkőzésen. Az utolsó negyed órára fordulva is maradt a két gól a csapatok között. Szucsánszki Zita szenzációs pattintott lövésére, Görbicz Anita válaszolt a balszélről.

Nycke Groot jutott át a falon és tudott egyenlíteni, így fej-fej mellet fordultak a csapatok a hajrára. Két hétméterest is értékesíteni tudott Kovacsics Anikó, ezzel a már-már állandónak tűnő két gólos különbség ismét visszaállt. Görbicz Anita szintén büntetőből volt eredményes, majd Bódi egyenlített a jobbszélről. Kovacsics Anikó bombája utat talált a jobb felső sarokba, a következő támadásból azonban Kiss Évába lőtt az irányító, a fordulásból pedig Elghauoui egalizált.

Nem kis izgalmak vártak a kilátogató szurkolókra az utolsó öt percben így. Szucsánszki Zita kapitányhoz méltóan magához ragadta a kezdeményezést és kétszer is betalált (26-28). Görbicz Anita előbb értékesített majd kihagyott egy hétméterest, közben a túloldalt Kovacsics Anikó egyéni megmozdulásából lett gól. Az utolsó fél percre időt kért Elek Gábor egy gólos vezetésnél. Szucsánszki Zita nem tudott betalálni, az ETO pedig végig rohant a pályán és Amorim beállóból szerzett találatával büntetőkre mentette a párharcot.

Kovacsics kezdte a párharcot és nem hibázott. Mörk szintén eredményes volt Bíró Blanka ellen. Szucsánszki betalált, Amorim lövését azonban Szikora Melinda hárította. Schatzl, Groot, Jovanovics és Tomori Zsuzsanna is értékesítette a maga büntetőjét. Pena állt oda a vonalhoz és nem remegett meg a keze ezzel a 2016/17-es női Magyar Kupát a Ferencváros hódította el.

 

 

A fővárosiak legutóbb 2003-ban tudtak nyerni, 2005 óta pedig minden évben a győrieké lett a Magyar Kupa.

A kecskeméti négyes döntő legjobb játékosának a Ferencváros csapatkapitányát, Szucsánszki Zitát választották.

“Nagyon feszültek voltak a játékosok a végén, emiatt egyenlített a Győr az utolsó másodpercben, de helyre tudtuk hozni. Nagy hőstett és fegyvertény a Magyar Kupa elhódítása. Az döntött, hogy a kapusteljesítmény a mi javunkra billent” – értékelt Elek Gábor, az FTC vezetőedzője, aki szerint most arra kell figyelniük, nehogy “túlünnepeljék” magukat.

“Nagyon nehéz mérkőzés volt, az elejétől küzdenünk kellett, hogy utolérjük a Fradit. A vezetést nem tudtuk átvenni, a hajrában pedig ismét csak futottunk az eredmény után. Meggyőződésem, hogy ez a meccs és vereség, illetve ennek tapasztalatai csak erősebbé tesznek minket” – mondta Ambros Martin, a győriek spanyol trénere.

Tippmix Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa, döntő:

FTC-Rail Cargo Hungaria — Győri Audi ETO KC 34-32 (16-15, 29-29) – hétméteresekkel
Győr: Grimsbö, Kiss (kapusok), Amorim 6, Bódi 5, Broch, Elghauoui 1, Görbicz 7 (3), Groot 4, Hársfalvi, Knedliková, Mörk 5 (2), Pál, Puhalák, Tomori. Edző: Ambros Martin.
FTC: Bíró, Szikora (kapusok), Faluvégi, Hornyák D., Jovanovics 2, Kovacsics 6 (3), Lukács 3, Mészáros, Monori, Pena 6, Schatzl 4, Snelder, Szarka, Szekeres, Szöllősi-Zácsik Szandra, Szucsánszki 8. Edző: Elek Gábor.

A 3. helyért:

DVSC-TVP – Dunaújvárosi Kohász KA 30-24 (14-11)

Forrás: Magyar Kézilabda Szövetség

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Két francia-magyar párharc következikKét francia-magyar párharc következik