Kovács Sarolta a hatodik helyen végzett az idénynyitón

2015. Január 19., Hétfő 11:11

Kovács Sarolta a hatodik helyen végzett az idénynyitón
A felkészülési időszakban hátsérülés és egy betegség is hátráltatta, de optimistán várta a Peridot Fedettpályás Bajnokságot Kovács Sarolta.

A felkészülési időszakban hátsérülés és egy betegség is hátráltatta, de optimistán várta a Peridot Fedettpályás Bajnokságot Kovács SaroltaA címvédő motiváltan kezdte a napot és vívásban az ötödik helyen végzett. Az úszás mindig jól sikerül számára és ezúttal sem volt másképp. Kovács Sarolta megnyerte ezt a számot és összetettben átvette a vezetést. Lovaglásban két verőhibával teljesítette a pályát, ami a 29. helyre volt elegendő, de a megszerzett pontok alapján még így is az élről várhatta a záró tusát, a kombinált számot. Igaz holtversenyben a fehérorosz Tatjana Jelizarovával. A 2011-ben világbajnoki ezüstérmes Kovács és legnagyobb vetélytársa az első sorozat lövészetet szinte egyszerre teljesítették és futásban Kovács tapadt Jelizarovára. A folytatásban azonban ellenfele jobb volt, a magyar öttusázó hátránya fokozatosan nőtt. Meglepetésre a 12. helyről rajtoló Papus haladt át elsőként a célvonalon, Kovács a futamában ötödik lett, ám mivel az első futam győztese jobb eredményt ért el nála, a hatodik helyet szerezte meg.

Kovács Sarolta tehát hatodikként zárta az öttusázók budapesti Peridot fedettpályás idénynyitó versenyét, ezzel a magyarok közül ő végzett a legjobb helyen.

"Azt gondolom, hogy nagyjából azt kaptam, amire számítottam. Nagyon fárasztó, hosszú nap volt. Az biztos, hogy kondícióban kell még nagyon sokat előrelépni, de nincs gond, mert még van egy hónap az első Világkupáig. A lovaglásnál az egyik ugrásnál sajnos éreztem a hátamat, de ez nem befolyásolta a teljesítményemet. Viszont az biztos, hogy figyelnünk kell majd ezekre a jelekre. Voltak a napnak nagyon jó részei, amiknek természetesen örülünk, a hibákat pedig ki kell javítanunk.” – mondta Kovács Sarolta a verseny után.

A szintén válogatott Alekszejev Tamara is meggyőzően versenyzett, a lovaglást például megnyerte, ám sajnos belázasodott a verseny során, így a kombinált számban már nem állt rajthoz.

A szövetségi kapitány, Pálvölgyi Miklós elégedett volt az első napi teljesítményekkel. „Kovács Sarolta teljesítményén azért látszott, hogy sérülés zavarta a felkészülését. Kissé elmerevedett a végére, tehát fizikálisan kell még előrelépnie. Viszont van még idő bőven, úgyhogy nem szabad kapkodni, a tervek szerint kell tovább haladni. Nagyon bíztató volt a teljesítménye. Rendkívül elégedett voltam a fiatalokkal is. Zs. Tótha Anna, Boros Alekszandra, Simon Sarolta és Réti Kamilla is meggyőző volt.” – értékelt az első nap után Pálvölgyi Miklós.

 

 

Peridot fedettpályás bajnokság

1. Volha Papus (fehérorosz) 1361 pont
2. Tatjana Jelizarova (fehérorosz) 1361
3. Natalya Coyle (ír) 1352
…6. Kovács Sarolta 1328
…8. Zs. Tóth Anna

Fotó: Buza Virág

Forrás: Totalsport.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Vereckei Ákos hazatért VietnambólVereckei Ákos hazatért Vietnamból