Kovács Katalin együtt készül Kárász Annával

Egyedül maradt Douchev-Janics Natasa

2015. Október 07., Szerda 14:14

Kovács Katalin együtt készül Kárász Annával
Klasszis versenyzővel, a 31-szeres világ-, 29-szeres Európa- és háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalinnal bővült az EDF DÉMÁSZ-Szeged női kajakosainak stábja. A Honvéd versenyzője a következő hetekben a Maty-éren készül többek között Kárász Annával.

Boldog új évet! Nem január 1-je volt tegnap, mégis így kezdődött a szegedi Maty-éren Kovács László kajakos tanítványainak napja. Az EDF DÉMÁSZ-Szeged női szakágának ugyanis már elkezdődött a 2016-os esztendő – a riói olimpia éve.

Az igen eredményes csapat ráadásul egy illusztris vendéggel bővült: a 31-szeres világ-, 29-szeres Európa- és háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalinnal, aki minden rutinja ellenére olyan lelkesen szaladt ki a Maty-ér egyik mólójához, mintha az első felkészülései egyikének fogna neki.

– Kész vagyok, mehetünk! Nem is tudom, volt-e már arra példa, hogy az év ezen időszakában a Maty-éren eddzek – mondta a klasszis, aki a szokott kedvességével mesélt arról, hogyan is került Szegedre: – Világéletemben csapatban dolgoztam, ám az elmúlt években erre nem volt lehetőségem. Utáltam is ezt az érzést. Felhívtam Kovács László edzőt, és szerencsére megkaptam a lehetőséget a közös munkára Annával. Jobb a kontroll, pluszt ad a csapatban edzés, pozitív dolgokat is kihozhat az emberből. A második válogató után csak két hetet hagytam ki, azóta napi szinten edzek, így a vízi munka mellett futok, kondizok. Az elkövetkező hetekben a Maty-éren lakom és dolgozom, majd november 2-án utazom el a sevillai edzőtáborba. Annyira még nem gondolkodom előre, hogy összeülök-e a versenyeken Annával.

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged kétszeres felnőtt világbajnoka, Kárász Anna olyan társat kapott Kovács személyében, aki egyben az egyik példaképe is.

– Az elmúlt héten már én is edzettem, így jobb elkezdeni a felkészülést, mint az abszolút nulláról. Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy Kati minket választott, sokat tanulhatok tőle – vélte Kárász Anna.

A napi penzum ezek után délelőtt csak kajakozásból, délután pedig az evezés mellett már földi munkából is állt.

– Előbb lesz a két kilométeres bevezető, aztán 10-12 kilométeres iramváltásos kajakozás, majd a végén leülünk, és megbeszéljük a tapasztalatokat – mondta még indulás előtt Kovács László a Horváth Alexandrával kiegészült triónak.

Az összhang talán már kialakult – ebből még bármi lehet.

Forrás: delmagyar.hu

 

 

Egyedül maradt Douchev-Janics Natasa

Bár a hétvégén Potsdamban a németek olimpiai bajnokát, Franziska Webert legyőzve megnyerte a hagyományos városi sprintversenyt, Douchev-Janics Natasa hétvégéjét az öröm mellett kis aggodalom is övezte, hiszen kiderült, edzőpartnere és világbajnoki ezüstérmes párja, a fiatal Homonnai Luca nem folytatja vele a felkészülést.

Luca a győriek edzőjével, Kadler Viktorral tréningezik a télen, majd tavasszal az Egyesült Államokba utazik edzőtáborba, ahol Fazekas Krisztina férje, Rami Zur segíti a munkáját. Kicsit váratlanul ért a döntése, mert így egyedül maradtam, de ettől még nem esem kétségbe, mert valójában sosem voltam egyedül, mindig találtam magamnak edzőpartnereket.

Douchev-Janics Natasa hétfőn még Szófiában lapátolt, kedd délelőtt azonban már Szolnokon teszi vízre a hajóját.

“Nem most kezdtem a munkát, egy ideje már napi egy evezésem és egy kiegészítő edzésem van. Szófiában egy ifjúsági korú fiú kajakossal eveztem együtt, Szolnokon pedig próbálok társakat találni a munkához, például együtt edzhetnék a szolnoki lányokkal vagy a szerb színekben szereplő Benedek Dalmával. Ez a szezonom sajnos még úgy telt el, hogy főként csak a 200 méterre tudtam készülni, a műtött gerincem még nem bírta el a hosszabb távokat, a monoton munkát, ennek látta kárát példának okáért a Kovács Katival alkotott párosunk is. De most sokkal jobban vagyok, az olimpiai felkészülésnek már pozitívabb érzésekkel tudok nekifutni, jól bírom a terhelést is, így nem látom akadályát annak, hogy 200 és 500 méteren is rajthoz álljak majd a válogatókon. De hogy kivel futok majd neki a szezonnak, arra egyelőre nem tudok választ adni.”

Forrás: mno.hu

Forrás: Totalsport.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Új arcok a Sport24-benÚj arcok a Sport24-ben