Klein Dávid szombaton indul újabb akklimatizációs körre

Everest-expedíció

2014. Május 02., Péntek 19:19

Klein Dávid szombaton indul újabb akklimatizációs körre
Szombaton indul az újabb akklimatizációs körre a Mount Everest oxigénpalack nélküli megmászására készülő Klein Dávid. A jelenleg az alaptáborban pihenő hegymászó erről pénteken, a SPAR Everest Expedíció honlapján megjelent interjújában számolt be.

Klein Dávid elmondta: az előző akklimatizációs kör, amelynek során kedden feljutott a 7800 méter magasan fekvő kettes táborba, nagyon fárasztó volt, sokat kivett belőle, de a visszatérés utáni első éjszakán végre sikerült egy jót aludnia.

Mint mondta: "fantasztikus érzés volt" feljutni a kettes táborba, "gyönyörű volt az idő", sikerült jó ritmusban haladni, és az élményt az is fokozta, hogy mivel még nem köszöntött be a főszezon, gyakorlatilag egyedül voltak a hegyen.

 

 

Nem hagyott magának egy harmadik napot is a pihenésre, mert a meteorológiai jelentések erősebb szelet jósolnak 7-re, de legkésőbb 8-ra, ezért úgy tervezi, hogy szombaton elindul, 6-án, kedden már a kettes táborban ébred, majd felmegy a 8000 méternél fekvő hármas táborba, szerdán pedig már lefelé indul - ismertette a következő napok programját.

A hegymászó elmondta, hogy a pihenés alatt a sok elengedhetetlen tennivaló mellett Hermann Hesse Sziddhárta című regényének hangoskönyvét hallgatta.
    "Ilyen jó ritmusban még egyetlen expedíción sem haladtam" - nyilatkozta az eddigi útról.
    Bizakodóan tette hozzá, hogy reméli, nem kerül sor két csúcstámadási kísérletre. "De valójában csakis attól függ, hogy van-e elég időm és energiám rá."
    
http://www.sparexpedicio.hu/post/80/ilyen_jol_meg_sosem_haladtam

Forrás: MTI

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Nagyot lépett a bennmaradás felé a PaksNagyot lépett a bennmaradás felé a Paks