Kiütéses győzelemmel mutatkozott be Märcz Tamás együttese

2017. Február 11., Szombat 11:49

Kiütéses győzelemmel mutatkozott be Märcz Tamás együttese
A magyar vízilabda-válogatott 20-5-re legyőzte a szlovák együttest a Volvo Kupa férfi nemzetközi felkészülési tornán a fővárosi Tüskeuszodában.

A debütáló Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese villámgyorsan háromgólos előnybe került Manhercz Krisztián és Decker Ádám találataival. Az előnyét fokozatosan növelő magyar csapat fölényét jól jellemzi, hogy a szlovákok a második negyedben, 4-0 után szerezték meg első góljukat, valamint hogy egyik játékosuk már a nagyszünet előtt kipontozódott.

A fordulás után a kapuban a Lévai Mártont váltó Decker Attilát sem dolgoztatták meg jobban a szlovák lövések, elöl viszont remekül teljesített a magyar csapat, Hosnyánszky Norbert és Vámos Márton is szórta a gólokat, s a nemzeti együttesben bemutatkozó Kovács Gergő is betalált. A magyar válogatott lendülete a záró felvonásban kissé csökkent, ám így is növelte a különbséget, s magabiztosan győzött.

Sokba került ez az eredmény a Volvo Autó Hungária Kft-nek, hiszen ők azt vállalták, hogy minden magyar gól után 110 ezer forintot adnak a magyar vízilabda utánpótlásának, így a Volvónak ez a mérkőzés 2,2 millióba került.

“Kicsit vártam azt, hogy a jó szlovák játékosok, akik Magyarországon szerepelnek, megérkeznek a keretbe, de nem így történt. Nem voltunk egy súlycsoportban, ezt köszönjük nekik, hiszen a Volvo minden magyar gólért fizet az utánpótlásnak” – értékelt Märcz Tamás első találkozója után arra utalva, hogy a névadó szponzor minden magyar találatért 110 ezer forinttal támogatja a hazai utánpótlásképzést.
 “A horvátok és a montenegróiak jóval magasabb, világszínvonalat képviselnek, ezek már sokkal bonyolultabb mérkőzések lesznek. Továbbra is azt várom, hogy folytatjuk a lendületes játékot, megmarad a gólerősség, és rendezettek leszünk mind védekezésben, mind támadásban”– tette hozzá a kapitány.

Korábban az olimpiai ezüstérmes horvát és a Rióban negyedik montenegrói gárda 7-7-es döntetlent játszott.

Volvo Kupa:

Magyarország-Szlovákia 20-5 (3-0, 7-2, 7-1, 3-2)
Gól: Hosnyánszky, Vámos 4-4, Manhercz, Zalánki 3-3, Bedő 2, Decker Á., Erdélyi, Kovács Ge., Mezei 1-1, ill. Kolarik 2, Bielik, Mitruch, M. Tkac 1-1.

Horvátország-Montenegró 7-7 (2-2, 1-1, 3-2, 1-2)

A XI. Volvo-kupa (Tüskeuszoda) nemzetközi férfitorna további programja

Február 11., szombat:
Horvátország–Szlovákia, 19:00
Magyarország–Montenegró, 20:30

Február 12., vasárnap:
Montenegró–Szlovákia, 10:00
Magyarország–Horvátország, 11:30

 

 

Manhercz Krisztián a férfi vízilabda Volvo Kupa Magyarország - Szlovákia mérkőzésén a fővárosi Tüske Uszodakomplexumban. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI/Totalsport

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Fa Nándor bejelentette visszavonulásátFa Nándor bejelentette visszavonulását