Kiütéses ferencvárosi győzelem

2017. Április 27., Csütörtök 09:49

Kiütéses ferencvárosi győzelem
A Vasas két, míg a Ferencváros nyolc góllall nyert a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében.

A Vasas és a Mezőkövesd mérkőzésén az első félóra kevés lehetőséget hozott, a 38. percben Gaál Bálint keresztlécen csattanó lövése volt az első igazi helyzet. Még a szünet előtt megszületett az első gól, a Korcsmár Zsolt lerántásáért megítélt büntetőt Berecz Zsombor értékesítette (1-0). A fordulás után nem kellett sokat várni a második Vasas-gólra, Kulcsár Tamás lépett ki a labdával, eltolta azt a kapus mellett, majd éles szögből a kapuba gurított (2-0). A Mezőkövesd szerette volna meglőni idegenbeli gólját, de hiába voltak meg erre a lehetőségei, mindegyik kimaradt. A legnagyobbat az utolsó pillanatokban Molnár Gábor hagyta ki, közelről a kapufát találta el, így az eredmény nem változott, az angyalföldiek kétgólos előnyt szereztek a visszavágóra.

 

 

A Ferencváros és a Budafok mérkőzésén a zöld-fehérek nem hagytak esélyt harmadosztályú riválisuknak. A budafokiak az első tíz percben még jól tartották magukat, ezt követően azonban kiütközött a két csapat közti (dupla) osztálykülönbség, a szünetig ötször vette be a vendégek kapuját a Fradi. Bognár István kétszer is eredményes volt, mellette Böde Dániel, Varga Roland és Moutari is gólt szerzett. A fordulás után volt egy háromperces periódus, amikor háromszor is középkezdéshez kellett készülődnie a Budafoknak, Djuricin kétszer, Böde egyszer talált a hálóba. A meccs és a továbbjutás ekkorra már régen eldőlt, a budafokiak célja a szépítő gól megszerzése lehetett, és erre volt is esélyük, de kimaradtak a helyzetek Holczer Ádám kapuja előtt. A Fradi is szerezhetett volna még több gólt, ha kicsit pontosabbak a befejezései, de az eredmény az utolsó félórában nem változott, a zöld-fehérek nyolcgólos előnnyel várják a visszavágót, így minden bizonnyal eldöntötték a párharcot.

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője: “Találkoztam az imént Prukner Lászlóval, nem irigylem, nem lehet könnyű egy 8-0-s vereségről beszélni. Ő is volt a Ferencváros vezetőedzője, most ez nehéz helyzet a számára. Nekünk viszont nagyon fontos, hogy ennyivel tudtunk nyerni. Fontos volt, hogy a kezdettől fogva koncentráltan játszottunk, jó akciókat vezettünk, jól járattuk a labdát. Mindannyian tudjuk, hogy nem könnyű az idei szezonunk, ezért fontos, hogy könnyed győzelmet arattunk, így visszatérhet a csapat magabiztossága. Boldogok vagyunk, hátra van még a visszavágó, és utána május 31-én a saját stadionunkban játszhatjuk a döntőt. Remélem, a döntőben tele lesz a stadion. Sokat számít, hogy mindenki egészségesen jött le a pályáról. Szép focit láthattunk ma. Tetszett, hogy mindenki professzionálisan állt a mérkőzéshez, és nem becsülték le az ellenfelet.”

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzések:

Vasas FC — Mezőkövesd 2-0 (1-0)
Gól: Berecz (45., 11-es), Kulcsár (47.)

Ferencvárosi FC — Budafoki MTE 8-0 (5-0)
Gól: Bognár I. (13., 40.), Böde (26., 55.), Varga R. (38.), Moutari (44.), Djuricin (56., 58.)

Forrás: mlsz.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

A címvédőt legyőzve csoportmásodik az EgerA címvédőt legyőzve csoportmásodik az Eger