Két francia-magyar párharc következik

A Szeged a PSG Handballal, míg a Veszprém a Montpellier HB-val mérkőzik

2017. Április 03., Hétfő 11:35

Két francia-magyar párharc következik
A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában kettős győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém is.

Mivel Bánhidi Bence kisebb kézsérülése rendbe jött, a szegediek közül csak a horvát kapus, Marin Sego hiányzott a visszavágón, amelyet az idegenbeli első meccs megnyerésének köszönhetően összesítésben kétgólos előnyről kezdett a csapat.

A kilencedik percben futott a pályán az első olyan dán támadás, amely végén nem született gól, de mivel a továbbiakban is rendkívül hatékonyan támadtak a vendégek, Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző időt kért (4-7).

Csapata csaknem hét percig nem szerzett gólt, majd az addig is pontosan célzó Szergej Gorbok újabb góljaival megkezdte a felzárkózást, de nem volt könnyű dolga, mert a lövések továbbra sem voltak kellően pontosak, ráadásul Sören Rasmussen kapus remekül védett. A szegedieknél José Manuel Sierra kevesebb bravúrra volt képes, ráadásul időntúli szabaddobásból is gólt kapott, így a Silkeborg a szünetben két góllal vezetett (14-16).

Támadásban és védekezésben is ragyogóan kezdte a második felvonást a Szeged, amely megfordította az állást, miközben ellenfele kilenc percen keresztül nem volt eredményes (20-17). Sierra sokkal jobban védett, mint korábban, és a szlovén irányító, Stas Skube teljesítményének javulása is meglátszott a hazai csapat játékán.

A Silkeborg nem adta fel a küzdelmet, de ahogyan az első meccsen, úgy a visszavágón is csupán a szegedi siker mértéke volt a kérdés az utolsó negyedórában. Stas Skube mellett Gorbok és Jonas Källman szerezte a hazai gólok többségét, Pedro Rodriguez pedig háromszor is eredményes volt kínai figurából. A vendégek legeredményesebb játékosának Nikolaj Markussen, valamint Stas Skube ikertestvére, Sebastian Skube bizonyult egyaránt hat góllal.

Thiagus Petrus Goncalves Dos Santos, a Szeged játékosa (k), valamint a dán csapatban játszó Michael Kundsen (b) és Nikolaj Oris Nielsen (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott MOL Pick Szeged- Bjerringbro-Silkeborg visszavágó mérkőzésén Szegede. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: “Gratulálok a Silkeborgnak, alaposan megnehezítették a dolgunkat. A legjobb formánkat kényszerítették ki belőlünk. A mai meccsen a védekezésünk volt a kulcs. Az első félidőben 16, a másodikban 8 gólt kaptunk. Ez volt a különbség. A második félidőben mutatott 20 percünk az idei legjobb játékunk volt lehet, annak ellenére, hogy Frankfurtban 60 percen át jók voltunk. Büszke vagyok a játékosaimra és gratulálok nekik, mert sosem adták fel a meccset. Nagy nyomás nehezedett rájuk az első félidő után, mert nem úgy kézilabdáztunk, ahogy kellett volna. A mai siker az egész Pick-család, nagyszerű hangulatot teremtettek ismét a szurkolóink. Köszönjük a szponzorainknak is, hogy csak a játékra koncentrálhatunk.”

Szergej Gorbok, a MOL-Pick Szeged játékosa: Gratulálok a Silkeborgnak ehhez a két meccshez, nagyon boldog vagyok az elért eredmény miatt. Tiszteltük ellenfelünket, úgy játszottunk ma, mint egy csapat, a szurkolóink is biztosan élvezték ezt. Tudjuk, hogy nehéz lesz a PSG ellen, de az első meccsünket itthon kell majd a lehető legjobban lejátszani.”

Peter Brednsdorff-Larsen, a Silkeborg, vezetőedzője: “Gratulálok a MOL-Pick Szegednek, mindkét mérkőzésen megérdemelten győzött. Nagy általánosságban az idei BL-idényünkkal elégedett vagyok, mert bebizonyítottuk, hogy helyünk van a legjobb 16 között. Mindkét meccs első félidejében jól játszottunk. A második játékrészbeli játékunkkal nem vagyok elégedett.”

Claus Thomsen, a Silkeborg játékosa: “A MOL-Pick Szeged egy fantasztikus csapat, gratulálok nekik. Mindkét meccsen jól játszottunk az első félidőben, de jól reagáltak a helyzetre a szegediek. Nehéz dolga lesz majd a Szeged ellen a PSG-nek a negyeddöntőben.”

A Szeged végül kilenc találattal győzött, és története során negyedszer jutott a BL negyeddöntőjébe.

A szegediek a negyeddöntőben a francia Paris Saint-Germain együttesével találkoznak, a párharc első meccse a csongrádi megyeszékhelyen, a visszavágó pedig Párizsban lesz.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:

MOL-Pick Szeged — Bjerringbro-Silkeborg (dán) 33-24 (14-16)
MOL-Pick Szeged: Sierra – Sostaric, Balogh 4/1, St. Skube 7, Gaber 2, Gorbok 7, Källman 7. Csere: Nagy M. (kapus), Petrus, Blazevic, Zubai, Bánhidi 1, Obranovic, Buntic 2, Pedro 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Silkeborg: Rasmussen – Kier 2, R. Jensen, Knudsen 4, Thomsen 1, Hundstrup 2, Seb. Skube 6. Csere: Markussen 5, E. Nielsen 1, Lassen, Öris 3, Olsen. Vezetőedző: Peter Brednsdorff-Larsen.

Továbbjutott: a Szeged, kettős győzelemmel, 59-48-as összesítéssel.

 

 

Fölényes veszprémi győzelem

A Telekom Veszprém házigazdaként simán, tíz góllal legyőzte a horvát PPD Zagreb csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szombati visszavágóján, így kettős sikerrel jutott tovább.

A hazaiak keretéből a betegségből lábadozó Ivan Sliskovic mellett Marko Kopljar, Ancsin Gábor és Blaz Blagotinsek hiányzott.

Két kihagyott büntetővel kezdte a találkozót a Veszprém, de miután sorozatban három gólt szerzett, a 11. percben már kettővel vezetett (5-3). A horvátok hét percen keresztül nem találtak a hálóba, a hazaiak több gyors ellenakciót is vezettek, és Gasper Marguc vezérletével remekül használták ki ezt az időszakot (9-4).

A folytatásban is tartani tudta a tempót az előző kiírásban BL-ezüstérmes magyar csapat, Cristian Ugalde például kínai figurából szerzett gólt, a kapuban pedig Mirko Alilovic nyújtott kiváló teljesítményt. Az első félidőben 71 százalékos hatékonysággal támadó veszprémiek a szünetben hat találattal jobban álltak (15-9).

A második felvonásban eleinte jól tartotta magát a PPD Zagreb, de nem volt esélye felzárkózni, mert a hazaiak taktikusan kézilabdáztak és hatékonyan védekeztek, Alilovic pedig továbbra is bravúrosan védett. Az 58. percben Andreas Nilsson találatával tízgólos különbség alakult ki a csapatok között, ami meg is maradt a végéig.

A hazaiak 73 százalékos lövési hatékonysággal zárták a meccset, Alilovic pedig 49 százalékkal védett.

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Telekom Veszprém — PPD Zagreb (horvát) 29-19 (15-9)
Veszprém: Alilovic, Mikler (kapusok), Chema Rodriguez, Gajic 4, Gulyás, Ilics 5, Iváncsik 1, Lékai 1, Marguc 5, Nagy L. 1, Nilsson 2, Pálmarsson 3, Schuch, Sulic 2, Terzics, Ugalde 5.
Zagreb: Skok 1, Stevanovic (kapusok), Cingesar 2, Horvat 3, Jotic, Kontrec 1, Mandalinic, Markovic 2, Miklavcic 3, Pavlovic 3, Sebetic 1, Susnja, J. Valcic 1, T. Valcic, Vori 2, Vujic.

Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 52-41-es összesítéssel.

A veszprémi Renato Sulic (k), valamint Igor Vori (b) és David Miklavcic (j) a horvát csapat játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott Telekom Veszprém-PPD Zagreb visszavágó mérkőzésen. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A Montpellier lesz a Veszprém ellenfele, a Flensburg is negyeddöntős

A francia Montpellier csapata lesz a Telekom Veszprém ellenfele a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A legjobb nyolc között két-két francia, német és magyar csapat található.

A BL egyenes kieséses szakaszába a csoportkör alsóházából érkezett együttes kettős győzelemmel búcsúztatta a címvédő lengyel Vive Tauron Kielce csapatát a nyolcaddöntőben.

A negyeddöntő első mérkőzését Veszprémben, a visszavágót pedig a francia városban játsszák majd.

Utolsóként a német Flensburg-Handewitt csapata jutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

A német csapat az idegenbeli 26-25-ös sikert követően vasárnap a hazai visszavágón 28-26-ra győzte le a magyar válogatott Jamali Iman fehérorosz csapatát, a Meskov Bresztet. A balátlövő négy lövésből két gólt szerzett.

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Flensburg-Handewitt (német) — Meskov Breszt (fehérorosz) 28-26 (13-13)
Gól: Rasmus Lauge Schmidt 7, Anders Eggert Magnussen 5, Hampus Wanne 5, Glandorf 3, Jakobsson 3, Mogensen 3, Gottfridsson 2, ill. Rasztko Sztojkovics 8, Kristopans 3, Jurjnok 3, Jamali 2, Ostroushko 2, Prodanovic 2, D. Rutenka 2, Babichev 1, Kulak 1, Razgor 1, Silovics 1.

Továbbjutott: a Flensburg kettős győzelemmel, 54-51-es összesítéssel.

Vive Tauron Kielce (lengyel) — Montpellier HB (francia) 26-28 (15-11)
Gól: Michal Jurecki 7, Krzysztof Lijewski 6, Karol Bielecki 5, Aguinagalde Akizu 2, Djukic 2, Bombac 1, Reichmann 1, Strlek 1, Zirman 1, ill.  Jure Dolenec 7, Grebille 5, Simonet 4, Bingo 3, Fabregas 3, Porte 3, Toumi 2, Guigou 1.

Továbbjutott: a Montpellier, kettős győzelemmel, 61-54-es összesítéssel.

A negyeddöntő párosítása:

THW Kiel — FC Barcelona Lassa (spanyol)
Flensburg-Handewitt — Vardar Szkopje (macedón)
MOL-Pick Szeged — Paris Saint-Germain
Telekom Veszprém — Montpellier HB

Az első mérkőzéseket április 19. és 23. között, a visszavágókat pedig egy héttel később, április 26. és 30. között rendezik.

A szlovén Jure Dolenec (Montpellier HB) hét gólt lőtt Kielcében

Forrás: MTI/Totalsport

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Tökéletes portré Hosszú KatinkárólTökéletes portré Hosszú Katinkáról