Kammerer Zoltán: 60 kiló halat eszem évente!

Berki Krisztián is beállt halat sütögetni

2014. December 10., Szerda 12:45

Kammerer Zoltán: 60 kiló halat eszem évente!
Nacsa Olivér ezzel az étellel „szálkásít”, Wolf Kati fűszeresen szereti, a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán pedig a magyar átlagos adagot jócskán túlszárnyalva évi 60 kilót fogyaszt belőle.

Ez a hal, amelyből a magyarok méltánytalanul keveset esznek, fejenként mindössze évi 4 kilót, azt is főleg karácsonykor. Elindult a Kapj rá! kampány, amelynek célja, hogy népszerűsítse a hazai halfogyasztást. A halbarát sztárok közös pontysütéssel indították útjára a programot.

Wolf Kati hamar átvette az irányítást a konyhában, a Heston Blumenthal-féle sörbundás ponty sütése közben, ami érthető, hiszen a „csapatban” ő volt az egyetlen gyakorló háziasszony. Az énekesnő családjában hetente kerül az asztalra valamilyen halfogás, méghozzá jó fűszeresen, ahogyan a gyerekek szeretik. Wolf Katit és Nacsa Olivért három olimpiai bajnok, Gergely István vízilabdázó, Kammerer Zoltán kajakos és Berki Krisztián tornász segítette a konyhában. Mindannyian a Kapj rá! program nyitánya miatt álltak a konyhapult mögé. A program célja az, hogy a magyarok kedvet kapjanak a halfogyasztáshoz és a szokásos rántott hal/halászlé fogások mellett más izgalmas ételeket is kipróbáljanak. 

„Idén még csak 47 kiló halat ettem meg, de év végén belehúzok és összejön a 60 kiló” – mondta Kammerer Zoltán, aki minden bizonnyal a halfogyasztás hazai csúcstartója. „Pár éve szerettem meg a halat, főleg a Magyarországon tenyésztett afrikai harcsát, a barátaim teljesen bolondnak néztek, amikor elkezdtem kolbászt, haltöpörtyűt, töltött káposztát készíteni belőle. Aztán megkóstolták és rájöttek, hogy zseniális” – nevette el magát az olimpiai bajnok.  Berki Krisztián olimpiai- és világbajnok tornászunk saját bevallása szerint a feleségére hagyja a főzést. „Tíz hónapos gyermekünk mellett mostanában kevés időt tölt a párom a  konyhában, de amikor nekiáll, nagyszerű halas fogásokat készít” – mondta két bizonytalan panírozás között a sportoló. Gergely István vízi ember, a medencén kívül a halevéstől és a horgászástól sem retten meg: ezúttal a sört locsolta a bundához.

Berki Krisztián, Kammerer Zoltán, Nacsa Olivér, Gergely István és Wolf Kati

 

 

„Tudvalevő, hogy sokat fogytam, ahhoz, hogy ezt karbantartsam, szükségem van a halra, mert enni azt nagyon tudok. Amellett, hogy szeretem, még egészséges is, nemhiába hívják a halat szívvédő ételnek. Az külön öröm volt a számomra, hogy egy Heston Blumenthal receptet készítettünk el. Hatalmas tisztelője vagyok a séfnek, kérésem volt, hogy elmehessek az éttermébe” – magyarázta Nacsa Olivér. 

A sztárok már rákaptak a halas ételekre, ideje, hogy mások is kövessék a példájukat. A www.kapjra.hu oldalon az érdeklődők számos receptet, információt, halvásárlási tanácsot és halkészítési praktikákat olvashatnak.  

Gergely István, Kammerer Zoltán és Berki Krisztián

 

Berki Krisztiánnak jól ment a halsütés

Forrás: Totalsport.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Női kézilabda Eb: cél a csoportelsőségNői kézilabda Eb: cél a csoportelsőség