Jól fogynak a jegyek a városligeti hokigálára

2016. December 14., Szerda 14:29

Jól fogynak a jegyek a városligeti hokigálára
Jól fogynak a jegyek a december 28. és 30. között sorra kerülő Roland Divatház Winter Classic elnevezésű jégkoronggálára, melynek keretében többek között két MOL Liga- és két EBEL-találkozót rendeznek majd a Városligeti Műjégpályán.

A Karácsonyi Hoki Bulinak is nevezett fesztivál szerdai sajtótájékoztatóján Kolbenheyer Zsuzsanna, a magyar szövetség alelnöke elsősorban a bajnoki meccseket felvezető programról beszélt. Megemlítette, hogy az első napon U8-as, másnap pedig U10-es tornát is rendeznek, s december 30-án U14-es UTE-FTC találkozóra kerül sor, valamint előbb U15-ös, azt követően pedig felnőtt Magyarország-Szlovákia női válogatott-meccseket láthatnak a nézők.

Az alelnök külön felhívta a figyelmet arra, hogy ezekre az eseményekre a belépés ingyenes.

A különleges hangulatú, nyitott pályás meccsek közül december 28-án és 30-án a Fehérvár AV19 osztrák bajnoki találkozói jelentik majd a csúcspontot, előbb a Salzburg, majd a Klagenfurt ellen, egyaránt 20.00 órától. Szélig Viktor menedzser megjegyezte, a klubnál bíznak abban, hogy jó eredményt ér majd el a csapat a két kemény rivális ellen, s azért is optimisták, mert – ugyan az osztrák riválisok remek erőt képviselnek, – a magyar együttes egyértelműen felszálló ágban van.

A MOL Liga december 29-én veszi birtokba a jégpályát: 16.00-tól UTE-Csíkszereda, majd 20.00-tól MAC-DVTK Jegesmedvék rangadót játszanak.

A szervezők tájékoztatása szerint az EBEL-találkozókra a jegyek nyolcvan százaléka már elkelt, s a MOL Liga-rangadókra is szépen fogynak a belépők, melyekhez továbbra is a jegyed.hu oldalon keresztül lehet hozzájutni. Az UTE-Csíkszereda mérkőzésre már 1000 forinttól kaphatóak jegyek.

A sajtóeseményen a MOL Liga-meccsen érdekelt csapatok, illetve a Fevérhár képviselői is jelen voltak, s mindannyian annak a meggyőződésüknek adtak hangot, hogy a hangulatos meccseken sok néző lesz, a háromnapos esemény pedig növeli a majd a magyar jégkorong népszerűségét.

 

 

Kangyal Balázs, a MAC szakmai igazgatója éppen azt hangsúlyozta, hogy számukra nem a címvédő DVTK Jegesmedvék elleni eredmény lesz a legfontosabb, hanem az, hogy a fővárosban erősebb legyen a jégkorong “brandje”. Hozzátette, bízik benne, hogy a gálán sok gyerek kap majd kedvet a játékhoz, s ebből a MAC utánpótlásbázisa is növekedhet.

A Fehérvár és az Újpest is bemutatta a külön a Winter Classicra készült mezét, s mint kiderült, a DVTK is különleges mezben lép majd jégre.

A Winter Classic apropóján szombattól szurkolói villamos is közlekedik a fővárosban, amely hétvégenként a 19-es, míg hétköznaponként a 3-as villamos vonalán szállít majd utasokat, egészen január 8-ig.

A Városliget a hokigála után, január 7-én is jégkorongos esemény helyszíne lesz, ekkor rendezik meg ugyanis a kispályás amatőr tornát, melyen három a három ellen játszanak a csapatok.

December 28., szerda

20:00, Fehérvár AV19 – Red Bull Salzburg (EBEL)

December 29., csütörtök

16:00, UTE – Csíkszereda (MOL Liga)
20:00, MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék (MOL Liga)

December 30., péntek

20:00, Fehérvár AV19 – EC KAC Klagenfurt (EBEL)

Forrás: MTI/Totalsport

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Gyárfás Tamás január 8-ig marad a MÚSZ elnökeGyárfás Tamás január 8-ig marad a MÚSZ elnöke