Idén is hatalmas siker volt Kihívás Napja

Közel egymillióan sportoltak az országban

2016. Május 27., Péntek 08:45

Idén is hatalmas siker volt Kihívás Napja
Az ország legnagyobb szabadidősportos eseményén a legkisebb falvaktól kezdve, a nagyobb városokig, a megyeszékhelyektől a fővárosig tömegek vettek részt a Kihívás Napján.

A Kihívás Napja Challenge Day néven került be a köztudatba, mely egy nemzetközi kezdeményezésből kiinduló települések között zajló verseny, amelyen a lakosság számának megfelelően hét kategóriában lehet részt venni. Idén Hernádszentandrás, Nagynyárád, Nyírtura, Nyíradony, Makó, Kazincbarcika és Újpest bizonyultak a legsportosabb településeknek.

2016-ban is nevezhettek tanintézmények. Az iskolák versenyében a Mérk-Vállaj Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola és az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola volt a három legsportosabb intézmény

A fővárosi rendezvények közül kiemelkedett a kategória győztes Újpest központi eseménye, amelyen többek között részt vett a Kihívás Napja főtámogatója, a Coca-Cola Testébresztő program egyik új nagykövete, a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely is. Ismét aktív volt többek között Székesfehérvár, Debrecen és Szeged is.

2016-ban a rendezvény fő támogatója a Coca-Cola Testébresztő programja. Sokak példaképe, a háromszoros olimpia bajnok vízilabdázó, Kiss Gergely elvállalta a Testébresztő Nagykövet szerepét és az utóbbi két év legsportosabb budapesti kerületében, az Újpesten megrendezett Kihívás Napi rendezvényen vett részt. Itt nem csak a szabadidősport fontosságáról beszélt, hanem néhány, csak a legnagyobbak által használt vízilabdás trükköt is bemutatott a közönségnek, akiknek ez után lehetőségük volt arra, hogy a trükköket a gyakorlatban is kipróbálják az olimpikonnal.

„Örömmel vállaltam el a Coca-Cola Testébresztő Nagykövet szerepét, hiszen fontos a számomra, hogy ne csak az élsport, hanem a tömegsport is kellő hangsúlyt és támogatást kapjon, így teljes mértékben tudok azonosulni a program céljával. A Kihívás Napja idén is több százezer embert mozgatott meg, és rengeteg embert motivál arra, hogy a mozgás a mindennapi életük része legyen.”- hangsúlyozta Kiss Gergely Testébresztő Nagykövet, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

 

 

„A Coca-Cola Testébresztő Programunk segítségével idén is már többszázezer mozgattunk meg, most a Kihívás Napján pedig összesen több mint 71 millió percet sportoltunk. A Coca-Cola Testébresztő program tizenegy éve alatt már 3,3 millióan vettek részt az 570 sportprogram valamelyikén. Megragadunk tehát minden lehetőséget, hogy az aktív és egészséges életmódot népszerűsítsük és fontosságát minél szélesebb körben hangsúlyozzuk. A Kihívás Napja nagyszerű lehetőség arra, hogy minél több emberhez jusson el a mozgás öröme” – hangsúlyozta Tóth Valentin, a főtámogató, a Coca-Cola HBC Magyarország kommunikációs vezetője.

A budapesti Erzsébet téren mutatkozott be a Szabadidősport Világszervezete (TAFISA) új kezdeményezése, a Take Back Your Streets, Take Back Your Future elnevezésű program, amely a köztereken végezhető mozgásformákra szeretné felhívni a figyelmet.

„Magyarország legsportosabb települése” kategória győztesei:

  1. Hernádszentandrás
  2. kategória            Nagynyárád
  3. kategória            Nyírtura
  4. kategória            Nyíradony
  5. kategória            Makó
  6. kategória            Kazincbarcika
  7. kategória            Újpest, Budapest IV. kerület

Az iskolák versenyében a legaktívabb tanintézmények:

  1. Mérk-Vállaj Német Nemzetiségi Általános Iskola Vállaji Tagintézménye (Vállaj)
  2. Móri Radnóti Miklós Általános Iskola Csákberényi Tagiskola (Csákberény)
  3. Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézménye (Penészlek)

Forrás: Totalsport.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Mourinho és Guardiola a manchesteri derby-n csaphat össze újraMourinho és Guardiola a manchesteri derby-n csaphat össze újra