Horváth Zsanettet hajtotta az adrenalin

A sérülés miatt úszás helyett gumiköteleztem és kocogtam

2012. Június 18., Hétfő 16:49

Horváth Zsanettet hajtotta az adrenalin
Egy héttel Horváth Zsanett balesete (50 km/órás sebességgel bukott kerékpárral) után elérkezett a bécsi junior Európa-kupa és egyben az új-zélandi világbajnokság első válogatóversenyének ideje.

A Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő triatlonista számára ezen a versenyen különösen fontos volt a jó szereplés, így azután mindent megtett, hogy a rendelkezésre álló egy hét alatt a seb a lehető leggyorsabban gyógyuljon.

„Naponta háromszor kezeltem a sebeket Bioptron lámpával és aloe vera géllel, és persze közben az edzéseket sem hagytam abba: úszás helyett gumiköteleztem és kocogtam. Megmondom őszintén ennek ellenére kicsit félve utaztam el a versenyre, nem voltam benne biztos, hogy sikerül-e egyáltalán végigcsinálni, mennyit vett ki belőlem a sérülés és a kényszerpihenő” – mondta Horváth.

 

 

A verseny a 750 méteres úszással kezdődött. Itt született az első meglepetés, mivel Zsanettnek a legjobb úszóidővel, elsőként sikerült teljesíteni a távot. Egy öttagú bollyal indult a kerékpározás, ami sajnos a nagyon kanyargós, így lassú pályán 30 tagúra nőtt, majd a végére 10 tagúra csökkent. Horváth végig a 2-3. helyen kerékpározott. Ezután kezdődött a futás, amit másodikként kezdett el, de itt már megmutatkozott a kihagyott napok hiánya. 

Az 5 kilométeres távon félútig még tartani tudta a tempót a vezető ötösben, utána azonban visszacsúszott a nyolcadik helyre. A hajrában még sikerült az egyik vetélytársát visszaelőznie, így a 43 tagú nemzetközi mezőnyben hetedik és egyben pontszerző helyen befejezni.

„Nagyon féltem az indulástól, mert a sebek alatt a combom meg is zúzódott, és a járás is fájdalmas volt. De tudtam, fontos elindulnom, hiszen ez is válogat a világbajnokságra. Az indulás előtt megbeszéltem az egyesületi és a válogatott edzőmmel is, hogy mi legyen.  Arra jutottunk, hogy megpróbálom, és ha nem megy, kiállok. A neoprén úszóruha felvétele még fájt, de a startpisztoly eldördülése csodát tett. A felszabaduló adrenalin elűzte a fájdalmat, és így már csak a verseny számított. Igaz utána jobban fájt, mint előtte, de az már nem számított. Örülök, hogy végig tudtam csinálni, és jó helyen végeztem” – mondta Horváth Zsanett.

Forrás: Totalsport.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Egymás ellen játszhat Arn és BabosEgymás ellen játszhat Arn és Babos