Harcsa Norbert harmadik győzelmére készül

Laki Róbert mindenkinek bizonyítani szeretne

2016. Február 16., Kedd 14:14

Harcsa Norbert harmadik győzelmére készül
A Felix Promotion szombaton, a salgótarjáni sportcsarnokban rendezi idei első élő televíziós nemzetközi bokszgáláját, melynek programjában szerepet kap Harcsa Norbert is.

A 28 éves volt amatőr válogatott középsúlyú klasszis élete első hat menetre tervezett hivatásos mérkőzésén lép ringkötelek közé, melynek során a grúz Robizon Omsarashvili-vel (22 győzelem, 11 vereség, 3 döntetlen) csap össze. Az eddigi mindkét küzdelmét megnyerő Harcsa Norbert a következőképp beszélt a várakozásairól.

„Január elseje óta felkészülésben vagyok, úgyhogy nem lehet gond a kondíciómmal” - jelentette ki a budapesti ökölvívó. „A hat menet jóval hosszabb mérkőzésnek számít a korábbiaknál, ezért nem szeretnék abba a hibába esni, mint az előző mérkőzésemen, hogy rögtön az elején őrült ütészáporokba kezdek, már csak azért sem, mert az ellenfelem is hajlamos rá, ő viszont rutinosabb a menetszámok tekintetében.”

Harcsa a küzdelem során alkalmazandó taktikába is engedett némi betekintést. „Az első két menetet úgy tervezem, hogy fogadó ütéssekkel szépen lassan elveszem a kedvét a támadásoktól, és a harmadiktól kapcsolok nagyobb fokozatba, amikor már kellően lelassult Omsarashvili.”

A felixes bunyós úgy véli, a 25 éves grúz jó ellenfél, de kellő koncentrációval nem maradhat el a siker. „Fiatal kora ellenére már igen rutinosnak számít, hiszen neki ez lesz a 37. profi mérkőzése, míg én csak a harmadik meccsemre készülök” - mondta Harcsa. „Ennek ellenére nem okozhat gondot a legyőzése, hisz Omsarashvili csak egy állomás a céljaim felé vezető hosszú úton. Viszont nem szabad félvállról vennem, mert főleg az elején nagy, széles csapottakat üt, és dobálja a fejét.”

 

 

Laki Róbert mindenkinek bizonyítani szeretne

A programban a pehelysúlyú magyar-bajnok Laki Róbertre (11 győzelem, 1 döntetlen) is komoly feladat hárul, hiszen a remek mérlegű grúz Artur Movsesyan-nal (11 győzelem, 2 vereség) csap össze.

A 23 esztendős kecskeméti reménység tudja, hogy bizonyítania kell, nem csak a közönségnek, hanem saját magának is.

„Már hónapok óta Németh Ottóval készülök, akinek közel tízévnyi profi ökölvívó tapasztalata van, amit igyekszik átadni nekem. Sok új dolgot tud nekem mutatni, megtanítani. Úgy érzem, egyre jobban összecsiszolódunk, és a mostani felkészülésem is remekül sikerült” - nyilatkozta Laki Róbert. „Bizonyítani akarok mindenkinek, beleértve magamnak is, hiszen sokkal többre vagyok képes, mint amit korábban mutattam. Salgótarjánban azt szeretném megmutatni, hogy nagyobb feladatok megoldására is képes vagyok.”

A pehelysúlyú reménység tavaly ősszel már bokszolt egy grúz ellenféllel, és bár a második menetben nyert, riválisa a párharc elején némileg zavarba tudta hozni. „Ez az, amit többé nem engedhetek meg” - jelentette ki Laki. „Movsesyan nem ügyetlen bokszoló, de elemeztük a stílusát, és kidolgoztuk a taktikát ellene. Mindent megteszek, hogy meglegyen a siker.”

Laki idén komoly terveket dédelget, szeretne újra címmérkőzéseken kötelek közé lépni. „Remek lenne egy magyar-bajnoki címvédő mérkőzésen küzdeni, aztán később egy nemzetközi ifjúsági övet is célba vehetnék. De ezekhez a meccsekhez Salgótarjánon át vezet az út, hisz az Artur Movsesyan elleni meggyőző siker megnyithatja előttem a kapukat” - zárta gondolatait a 23 éves ökölvívó.

Salgótarjánban külföldi ellenfelekkel szemben mutathatja meg tudását a legmagasabban rangsorolt magyar profi ökölvívó, a cirkálósúlyú Szellő Imre (10 győzelem, 0 vereség), a félnehézsúlyú magyar-, és WBF nemzetközi bajnok Baranyi Richárd (14 győzelem, 1 vereség), a volt amatőr válogatott középsúlyú Harcsa Norbert (2 győzelem, 0 vereség) és a pehelysúly hazai legjobbja, Laki Róbert (11 győzelem, 0 vereség, 1 döntetlen) is. Miután a középsúlyú Pintye Szabolccsal (10 győzelem, 0 vereség, 1 döntetlen) itthon senki nem akar megküzdeni, így ő – a magyar-bajnoki címmérkőzés helyett – szintén a határon túlról kap riválist.

Szombat este szorítóba lép a cirkálósúlyú Bozai Gyula is, aki Salgótarjánban „melegít” a Tóth Tamás elleni tavaszi visszavágóra, míg a kétszeres amatőr Eb-érmes Darmos József már a harmadik hivatásos mérkőzésén bizonyíthat. A helyi „erőket” a középsúlyú Kőrös Attila képviseli, aki pályafutása során első alkalommal bokszolhat szülővárosában. Ringbe lép még Füzesi Ádám, Tar Péter és Egedi Renátó is.

A hivatalos mérlegelésre február 19-én, 16 órától kerül majd sor az Apolló Centrumban.

A rendezvényre a www.budopest.hu oldalon lehet elővételben belépőjegyet vásárolni.

Forrás: Totalsport.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Előnyben a Benfica és a PSGElőnyben a Benfica és a PSG