Göröcs János: Mit eszik Storck ezen a Szalain?

Bernd Storck: Nem tudtuk keresztülvinni az akaratunkat

2016. Szeptember 07., Szerda 13:13

Göröcs János: Mit eszik Storck ezen a Szalain?
A válogatott szövetségi kapitánya a feröeri vb-selejtezőt követően elmondta: érezhető volt, hogy néhány játékosnak még nincs elég mérkőzés a lábában.

A magyar labdarúgó-válogatott kedden gól nélküli döntetlennel kezdett Feröer-szigetek vendégeként a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtezős nyitányán.

Az első tíz percben egyértelműen a magyarok irányították a játékot, de helyzetig nem jutottak. Ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, ráadásul az első félidőben a szél által támogatott hazaiak előtt adódtak lehetőségek és ígéretes lövőhelyzetek, ennek nyomán a kapusok közül csak Gulácsinak volt dolga. Bernd Storck szövetségi kapitány játékosainak láthatóan gondot okozott a vizes műfű, rendkívül nehezen tudtak ritmust váltani, vagy éppen fordulni, így nem tudtak mezőnyfölényt kiharcolni.

Még félóra sem telt el a meccsből, amikor kényszerű csere révén Szalai állt Priskin helyére, de ettől némileg veszélyesebb lett a magyar csapat játéka, a Hoffenheim csatára kétszer is helyzetbe került, de a kaput nem találta el egyik alkalommal sem. Az első kaput eltaláló magyar lövésre 40. percig kellett várni.

A folytatás feröeri helyzettel indult, ezután viszont ismét a magyar csapat percei következtek – komoly lehetőség nélkül. A 60. perctől viszont a hazaiak akár el is dönthették volna a találkozót, többször is helyzetbe kerültek, de egyszer sem találták el a kaput, így a magyarok megúszták ezt a periódust.

A hajrában ismét többet volt a labda a magyaroknál, de játékosok továbbra sem tudtak alkalmazkodni a körülményekhez, sem a csúszós talajhoz, sem a viharos szélhez, így nem találták riválisuk ellenszerét. Az utolsó percekben mindkét gárdának szerencséje volt, hogy elkerülte a kapott gólt, a magyarokat a kapufa mentette meg, de a feröeriek kapuja előtt is óriási ziccer adódott, amelyben kisebb tűzijáték alakult ki – eredménytelenül.

Összességében egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni huzamosabb ideig, így igazságos döntetlennel zárult az összecsapás.

 Megpróbáltunk támadni, de ma nem játszottunk jól, nem tudtuk keresztülvinni az akaratunkat a pályán – kezdte meccs utáni értékelését Bernd Storck– Pár játékosnál még nincs meg az a ritmus, amire most szükség lett volna, érezhető, hogy a szezon elején tartanak, és hiányoznak a meccsek a lábakból. Az utolsó mélységi passzok hiányoztak a játékunkból, ezzel együtt a mérkőzés végén megvolt az esélyünk a győzelem megszerzésére, sajnos nem tudtuk belőni a helyzeteinket. Jó lett volna itt nyerni, de a játékukat látva könnyen előfordulhat, hogy más is fog pontokat veszteni a feröeriek ellen. Előre kell néznünk, Svájc ellen más jellegű mérkőzés vár ránk, bízom benne, hogy már jobbak lesznek a formák, és jobb ritmusban tudunk majd futballozni.

Vb-selejtező, 1. forduló, B csoport:

Feröer-szigetek – Magyarország 0-0
Tórshavn, 3500 néző, v.: Slavko Vincic (szlovén)
Feröer-szigetek: Nielsen – Hansen, Gregersen, Nattestad, Davidsen – Benjaminsen – Vatnhamar, Hendriksson, Hansson (Vatnsdal, 91.), Jönsen – Edmundsson.
Magyarország: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy – Dzsudzsák, Elek, Kleinheisler (Stieber, 80.), Németh (Nikolics, 70.) – Priskin (Szalai, 27.)

Svájc – Portugália 2-0 (2-0)
Gól: B. Embolo (23.), A. Mehmedi (30.),
Kiállítva: G. Xhaka (90+3., Svájc)

Andorra – Lettország 0-1 (0-0)
Gól: V. Sabala (48.)

Elöl Nagy Ádám, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs, Németh Krisztián és Fiola Attila, hátul Elek Ákos, Priskin Tamás, Lang Ádám, Guzmics Richárd, Gulácsi Péter és Kádár Tamás (b-j). Fotó: Baricsa Gábor/mlsz.hu

 

 

Göröcs János: Mit eszik Storck ezen a Szalain?

Az Újpesti Dózsa és a válogatott egykori kiválósága Göröcs János a Jochapress.hu kérésére minősítette a Feröer szigetek elleni vb-selejtezőn látottakat.

– Mit várt előzőleg ettől a 90 perctől?

Mit várhattam volna a világranglista 135. helyezettje, egy kis szigetország legjobbjai ellen? Azt, hogy egyértelmű győzelmet arat a ranglista 19. helyezettje, Magyarország” – mondta a 62-szeres válogatott labdarúgó. „Erre mi történik? A 2. félidő 10. percétől egyszerűen leiskolázták legjobbjainkat. Aki mást mond, az vagy nem látta a meccset, vagy nem mond igazat. A 0-0-s döntetlenhez pedig csak annyit, hogy aki az ilyen csapatok ellen nem szerzi meg a 3-3 pontokat, annak eleve minimálisak a vb-kijutási esélyei.”

 – Ön viszont látta az összecsapást. Túl az általános benyomásokon, mit mondana még el?

„Például azt, hogy a játékosaink úgy mozogtak a pályán, mintha a grundon egy alkalmi meccsen lennének, ahol előzőleg senki nem ismerte a másikat. Azt pedig fel nem foghatom, hogy Storck kapitány mit eszik ezen a Szalain? Ez az ember évek óta csak sodródik, hatalmas pénzekért alig-alig van pályán. Storck pedig fenntartás nélkül támogatja., miközben a góllövők – Böde és Nikolics – rendre a kispadon ücsörögnek. Szeretném hallani azok érveit, akik nem értenek egyet velem ebben a kérdésben!?”

 – A meccseken nagyon sokat jelent a középpályások játéka.

„Ez is egy külön téma. Ki hozza helyzetbe a csatárokat, ha nem a fedezetek? A fiatal ex-fradista Nagy Ádám ugyan most is sokat futott, de többször hátra, mint előre. Storck felfedezettjére, Kleinheislerre ez még inkább áll. Futással viszont még senki nem nyert meccset.”

 – Évek óta Dzsudzsák Balázst tartják a legjobb magyar játékosnak.

„Őt is sokszor láttam játszani. Hollandiában még jó volt, ez tény. Onnan kezdve viszont az egész pályafutása egy nagy adok-kapok, óriási üzletek és egyre szerényebb szakmai igények. Szegény Albert Flórival egyszer Felcsúton jártunk, ahol ki volt téve egy Dzsudzsák fotó is. Kérdezem Flóritól, mit szólsz ehhez a sráchoz?

 – És mit válaszolt az egyetlen magyar aranylabdás?

„Azt inkább nem mondanám meg…”

Szalai Ádám. Fotó: Baricsa Gábor/mlsz.hu

Forrás: MTI/Totalsport

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Három győzelem és egy vereség asztaliteniszbenHárom győzelem és egy vereség asztaliteniszben