Fucsovics Márton Indiában kezdi a szezont

2013. December 27., Péntek 11:11

Fucsovics Márton Indiában kezdi a szezont
A MOL Tehetségtámogató Program ifjú teniszezője, Fucsovics Márton nem pihenhetett sokat az ünnepek alatt, ugyanis számára a mai nappal kezdetét veszi a 2014-es idény. Fucsovics az indiai Chennaiban indul egy igen rangos tornán, ahol olyan kiválóságok is ütőt ragadnak, mint Stanislas Wawrinka vagy a címvédő Janko Tipsarevic.

Felnőtt pályafutása legjobb idényét tudhatja a háta mögött Fucsovics Márton, aki a 2013-as szezont a 400-on kívül kezdte meg, ám az év végére a top 200-ba verekedte magát a világranglistán. Az évad során két ATP Challengertornát nyert meg és tervei szerint idén sem adná alább, sőt célja, hogy a világranglista első 150 játékosa közé kerüljön az év végén.

 

 

Az odáig vezető út azonban se nem könnyű, se nem rövid, az első állomás pedig Chennaiban lesz. Az indiai viadal egy ATP 250-es keménypályás torna, melyen igazán kemény mezőny gyűlt össze. Fucsovicsnak már a pénteken kisorsolásra kerülő selejtezőben sem lesz könnyű dolga, továbbjutása esetén pedig olyan ellenfelek várhatnak rá, mint a 2013-as ATP világbajnokságon elődöntős, Stanislas Wawrinka, vagy a jelenlegi világranglista 15. Mhail Juzsnyij, de ott lesz Chennaiban a címvédő Janki Tipsarevic is. A torna komolyságát mutatja, hogy a főtáblán összesen hét olyan játékos kapott helyet, akiket a világranglistán a legjobb 50 között jegyeznek és mindössze három olyan játékost találunk, akik nincsenek a legjobb százban.

A MOL Újeurópa Alapítvány támogatottja saját bevallása szerint kiváló felkészülésen van túl, melyet Franciaországban a nizzai akadémián végzett, ott ahol Babos Tímea is végezte az alapozását. Fucsovics a 2013-as idényben elért eredményeinek és világranglistás helyezésének köszönhetően immáron kihagyhatja az úgynevezett future-versenyeket, és Challenger-tornák főtábláin indulhat, illetve bekerült az ATP- és Grand Slam-tornák selejtezőjébe is.

Forrás: MOL Csapat

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

A SportKlubos lányok különös SzilvesztereA SportKlubos lányok különös Szilvesztere