Federer megtörte a sérült Djokovicsot

2014. Április 19., Szombat 21:39

Federer megtörte a sérült Djokovicsot
Habár az első szettben még a csuklósérüléssel bajlódó Novak Djokovics jól tartotta magát Roger Federer ellen a Monte-Carlóban zajló ATP 1000-es férfi salakpályás tenisztorna elődöntőjében, a szerb klasszis a második felvonásban már nem tudta a legjobbját hozni, így búcsúzott. A svájci klasszis így a vasárnapi fináléban honfitársával, Stanislas Wawrinkával csap majd össze.

Ami az előzményeket illeti, mindkét klasszis hatalmas csatában harcolta ki az elődöntőbe kerülést. Djoko egy elvesztett első szett után győzte le a spanyol Guillermo García-Lópezt, Federer pedig egy bukott játszma után szintén fordított és Jo-Wilfried Tsongát búcsúztatta.

Ezek után nagy csatára számíthattunk szombaton délután is. Az első szettben mindkét játékos fantasztikus megoldásokkal rukkolt elő, azonban brékelni csak a svájci zseni tudott. Ráadásul igencsak jókor tette mindezt, hiszen 5:5-ös állás után vette el riválisa adogatását, és a következő pillanatban már a szettért adogathatott. Ezt sikeresen tette Federer, így játszmaelőnybe került.

 

 

A folytatásban látszott Djokovics játékán, hogy csuklósérülése igencsak hátráltatja őt a játékban, nagyrészt ennek is köszönhette, hogy 1:1 és 3:1 után sem tudta abszolválni szervajátékát, így dupla brékhátrányba került. Federernek pedig innen gyerekjáték volt a nem teljesen egészséges klasszis ellen megnyerni a második szettet.

Federer így 7:5, 6:2-vel harcolta ki a fináléba kerülést, ahol honfitársával, Stanislas Wawrinkával mérkőzik majd meg vasárnap 15 órától. Természetesen azt a találkozót is élőben tekinthetik meg a DIGI Sport 2-n.

ATP, Monte-Carlo Rolex Masters
Összdíjazás: 2 884 675 euro

Elődöntő:

Roger Federer (svájci, 4.)-Novak Djokovics (szerb, 2.) 7:5, 6:2
Stanislas Wawrinka (svájci), 3.-David Ferrer (spanyol, 6.) 6:1, 7:6(3)

Forrás: DIGI Sport HD

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

A sereghajtó Kaposvár megleckéztette a HaladástA sereghajtó Kaposvár megleckéztette a Haladást