Előnyben az UVSE

Utassy Kata (BVSC) és Tóth Ildikó (UVSE) küzdelme

2017. Április 11., Kedd 10:10

Előnyben az UVSE
Az UVSE a papírformának megfelelően magabiztosan, 8-5-re megnyerte a női vízilabda ob I döntőjének első, hétfői felvonását.

Az első negyedben kissé pontatlanul játszottak a csapatok, mindössze egyetlen gól született, azt a BVSC szerezte.

A folytatásban magához ragadta a kezdeményezést az esélyesebb UVSE és a nagyszünetre már 3-2-re vezetett, az utolsó felvonást pedig háromgólos előnnyel várta (6-3).

Bár a BVSC még felzárkózott, de a hajrában ismét a hazaiak koncentráltak jobban, s visszaállították a háromtalálatnyi különbséget a végére.

Az elmúlt két évben is bajnok UVSE a finálé egyértelmű esélye tekintve, hogy hét Európa-bajnok játékost – Gangl Edina, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella, Czigány Dóra, Tóth Ildikó, Kisteleki Hanna, Csabai Dóra – vonultat fel a keretében.

„Gratulálok a lányoknak, az első negyedben nem mentek a támadások, a védekezés viszont akkor is rendben működött, a második negyedtől kezdve pedig átvettük az irányítást, ekkor már a támadójátékunk is eredményes volt – mondta Áts Bertalan, az UVSE edzője. – A BVSC játékán látszott a felszabadultság és a hit, míg mi a gyenge kezdés ellenére is megfelelő hozzáállással küzdöttünk tovább és hoztuk a mérkőzést. Most már teljes erővel a LEN-kupa négyes döntőjére készülünk.” 

Nem véletlenül említette Áts Bertalan a nemzetközi kupát, péntek és szombaton ugyanis a Tüske uszodában rendezik a LEN-kupa final fourját, ahol az UVSE a Dunaújvárossal csap össze az elődöntőben. S amíg a két magyar gárda a négyes döntőben szerepel, addig a BVSC készülhet a jövő pénteki második mérkőzésre.

„Azt hiszem, ezzel a mérkőzéssel választ adtunk arra, hogy a bajnoki döntő más történet, ez a mérkőzés szorosabb volt, mint bármelyik eddigi találkozónk a szezon során – kezdte az értékelést Petrovics Mátyás, a BVSC edzője. – Nagyon jól kezdtünk és amíg bírtuk erővel, addig pariban voltunk az UVSE-vel. A harmadik negyedben nyílt ki a mérkőzés, ami a két csapat közti tudáskülönbséget is mutatta. Gratulálok az UVSE-nek, de büszke vagyok a csapatomra is, mert senki nem megy úgy haza, hogy maradt volna benne még tartalék. Örülök, hogy ilyen meccsre késztettük az UVSE-t, remélem, a döntő folyamán még szorosabb mérkőzést is vívunk vele.”

 

 

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második mérkőzést jövő hét pénteken rendezik.

Döntő, első mérkőzés:

UVSE — BVSC-Zugló 8-5 (0-1, 3-1, 3-1, 2-2)
Gól: Keszthelyi 3, Kisteleki 2, Tóth, Csabai, Czigány 1-1, illetve Máté 2, Takács, Leimeter, Utassy 1-1

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az UVSE javára.

A döntő további programja:

2. mérkőzés: 2017. április 21., 20:00, Laky-uszoda
3. mérkőzés: 2017. április 25., 19:00, Tüske uszoda

Forrás: MTI/Totalsport

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

A Veszprém elvesztette a SEHA-Liga döntőjétA Veszprém elvesztette a SEHA-Liga döntőjét