Egy igazi kihívás a Ballószögi Nyakvágó Félmaraton

"Fuss egy jobb életért!" - hirdeti a szervező Futaszög Egyesület

2016. Augusztus 12., Péntek 14:14 - Kínyó Norbert

Egy igazi kihívás a Ballószögi Nyakvágó Félmaraton
A méltán népszerű terepfutó-versenyek sorába négy évvel ezelőtt jelentkeztek be a ballószögiek egy érdekes elnevezésű viadallal. A Nyakvágó Félmaraton a helyi dűlőről és dombról kapta a nevét.

Augusztus 15-ig még kedvezményesen lehet előnevezni a négy  különböző hosszúságú és nehézségű futótávra (3,5 km - 7 km - 14 km - félmaraton), valamint a 22,5 kilométeres terepkerékpáros versenyre.

A versenyközpont a Ballószög Sportcentrumban lesz. A félmaratonon és a 14 km-es távon a részvétel alsó korhatára betöltött 16. életév. A klasszikus 22 és fél kilométeren a sportpályáról rajtoló mezőny útvonala: Melegedő dűlő – Geredi Ökofarm – Ágasi kereszt – Öreg temető – Nyakvágó dűlő – Nyakvágó domb mögött a Korhánközi dűlőn vissza.

A 14 km-en az öreg temetőnél, míg 7 km-en már a Geredi Ökofarmnál viszafordul a mezőny. Mindhárom táv rajtja augusztus 28-án 10 órakor lesz, míg a 3,5 km-es távnak 9.30-kor lehet nekivágni.

A terepkerékpárosok a futóverseny után 12.30-kor vághatnak neki a félmaratonnal azonos távnak.

Frissítés: 4-5 kilométerenként, a terepadottságoktól függően. Az ellátás állomásonként változóan: víz, szőlőcukor, gyümölcs, alkoholos frissítés a befutónál. Természetesen csak a felnőtteknek.

IV. BALLÓSZÖGI NYAKVÁGÓ FÉLMARATON

 

 

Forrás: Totalsport.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Márton Anita országos csúccsal bronzérmes súlylökésbenMárton Anita országos csúccsal bronzérmes súlylökésben