EBEL: Grazban nyert a Fehérvár

2016. December 08., Csütörtök 13:59

EBEL: Grazban nyert a Fehérvár
A Fehérvár AV19 4-3-ra nyert Grazban az osztrák jégkorongliga (EBEL) alapszakaszának szerdai játéknapján.

Egy-egy kihasználatlanul maradt emberelőnnyel indult a találkozó. Előbb Bodot, majd Pelechet látta szabálytalannak a Siegel-Smetana bírópáros. Egyenlő létszámnál a 7. percben Sofron előtt adódott az addigi legnagyobb lehetőség, remekül tört be a kapu elé a válogatott támadó, védőjén is átfűzte magát, de kapu mellé lőtt. Vas kiállítása miatt megint grazi fór következett, amit Evan Brophey révén ki is használtak a hazaiak (0-1).

A 24. percben gy létszámfölényes szituáció után Brance Orban első lövését még blokkolták a védők, a dán hálóőr eldőlt balra, így a félig üresen maradt ketrecbe lőtt a támadó, akinek ez volt idén a 4. gólja (1-1).

A 28. percben Orban éles szögből húzta kapura a korongot, ami egy védő ütőjéről vágódott  a rövid felsőbe (1-2). Kevesebb, mint másfél perc alatt egalizáltak az osztrákok, Peter Robin Weihager távoli lövése talált utat Hetényi kapujába. (2-2)

A mérkőzés felénél Beach ülhetett ki két percre, ez az előny azonban kimaradt, majd Erdélyt is kiküldték a bírók bottal akasztásért. Ezt még kivédekezte a Fehérvár, Manavian kiállítását azonban már góllal büntette a 99ers. A 37. percben Weihager kapáslövése zúdult a bal felsőbe(3-2).

Az utolsó perceket megnyomta a Laporte-legénység, aminek 27 másodperccel a játékrész vége előtt meg is lett az eredménye, Manavian bombája kijött Dahmról, Justin Maylan azonban remekül érkezett és bepöccintette a játékszert a hálóba (3-3).

A záró játékrész elején leginkább a mezőnyjáték dominált, a kapuk nem forogtak veszélyben, majd az 5. percben Bodo iramodott meg, a ziccert ugyan védte Dahm, a kipattanót viszont Andrew Sarauer bepofozta (3-4).

A Fehérvár AV19 továbbra is 10. helyen áll a tabellán, de előnyét ismét öt pontra növelte a Dornbirnnal szemben, míg a Klagenfurt mögött továbbra is négy pont a hátrány.

 

 

Benoit Laporte: “Nem csak a Graz, de mi is túl sok kiállítást szedtünk össze ma, de szerencsére mi jöttünk ki jobban a mérkőzésből. A győzelem kulcsa ma az volt, hogy a srácok sok lövést blokkoltak, Hetényi Zoltán is kiváló formában védett és igazi csapatjátékot láthattunk. Ma este mindenki ugyanabba az irányba húzott. Két szempontból is fontos győzelem volt a mai. Nem csak azért, hogy a tabellán tartsuk a lépést az előttünk lévőkkel, hanem azért, mert a csapat bizonyítani akart a Dornbirn elleni vereség után. Ahhoz, hogy azon a vereségen végleg átlendüljünk, egy jó mérkőzést kellett játszanunk, és ez ma sikerült is.”

EBEL:

Graz 99ers (osztrák) – Fehérvár AV19 3-4 (1-0, 2-3, 0-1)
Gól: Evan Brophey (7., emberelőnyben), Peter Robin Weihager (29., 37., emberelőnyben), ill Brance Orban (24., 28., ee.), Justin Maylan (40.), Andrew Sarauer (45.)

Forrás: fehervarav19.hu/erstebankliga.at

Forrás: Totalsport.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

A Győr és a Sopron is nyert a női kosárlabda EuroligábanA Győr és a Sopron is nyert a női kosárlabda Euroligában