Donyeckben játszik jövőre divízió I/A vb-n a magyar hokiválogatott

2014. Május 23., Péntek 17:29

Donyeckben játszik jövőre divízió I/A vb-n a magyar hokiválogatott
Meglepetésre nem Krakkó, hanem Donyeck rendezheti a jövő évi, magyarokat is felvonultató divízió I/A jégkorong-világbajnokságot.

A minszki elit vb pénteki szünnapján megtartott szavazáson Donyeck lett a befutó, jóllehet az ukrajnai válság miatt nem tűnt esélyesnek.

A donyecki divízió I/A vb-n, amelyre 2015. április 18-24. között kerül sor, a magyarok és a házigazda ukránok mellett a élvonalból most kiesett olaszok és kazahok, valamint a japánok, illetve a feljutó lengyelek szerepelnek. Az első két helyezett jut fel a 16-os elitbe, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

A juniorok (U20) divízió I/B vb-jének Dunaújváros (december 14-20.), az ifjúságiak (U18) divízió I/A tornájának Debrecen (2015. április 12-18.) ad otthont. A juniorok között a magyarok mellett a lengyelek, a kazahok, a franciák, az ukránok és a japánok, az ifjúságiak mezőnyében a magyarok, a dánok, a norvégok, a kazahok, a fehéroroszok és a franciák lépnek jégre. Az elsők egy osztállyal feljebb, az utolsók egy osztállyal lejjebb kerülnek.

 

 

A felnőtt nők között a magyar válogatott a divízió I/B-ben érdekelt, ennek a kategóriának a vb-jét Peking rendezi 2015. április 6-12. között. A kínaiak és a magyarok mellett a szlovákok, a hollandok, az észak-koreaiak és az olaszok szerepelnek ezen a tornán.

Az U18-as nők a divízió I-ben érdekeltek, tornájuk Vaujanyban lesz 2015. január 4-10. között. Az ellenfelek: a házigazda franciák, valamint a németek, a norvégok, a szlovákok és az osztrákok. Az első helyezett feljut a nyolccsapatos elitbe, az utolsó kiesik a divízió II-be.

Forrás: MTI

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Két WBO címmérkőzés SzentesenKét WBO címmérkőzés Szentesen