Döntsd el Te, ki volt az Év Sportolója 2012-ben!

2012. December 23., Vasárnap 16:09

Döntsd el Te, ki volt az Év Sportolója 2012-ben!
Mától már leadhatók a voksok az Év Sportolója 2012 szavazáson a http://www.evsportoloja.hu weboldalon. Az idén december 21-én induló megmérettetést a szervezők – a Nemzeti Sport, a Blikk és a Felix Promotion menedzseriroda – harmadik alkalommal hirdették meg.

Az elmúlt két év gyakorlatához hasonlóan ezúttal is kizárólag a közönség döntheti el, hogy mely sportolók, klubok, menedzserek és marketingkommunikációs szakemberek egész éves munkáját jutalmazza a rangos elismeréssel.

A szavazás még az ünnepek előtt, december 21-én 14 órakor vette kezdetét a http://www.evsportoloja.hu weblapon. Itt választhatók ki a 10 kategória 8-8 jelöltjei közül az arra érdemesek, de az is megnézhető, hogy egyáltalán milyen érdem alapján kerültek fel a listára a sportkiválóságok. Érdemes többször is visszalátogatni az oldalra, ugyanis 24 óránként újabb szavazattal segíthetők a kedvencek a győzelemhez.

Az előző, 2011-es verseny során a szervezők – a Nemzeti Sport, a Blikk és a Felix Promotion menedzseriroda – az tűzte ki célul, hogy egymillió szavazat érkezzen a jelöltekre és ezt sikerült túlteljesíteni! A legsármosabb sportoló kategóriában így Tóth Dávid kajakos győzött, míg a legszebb sportolónőnek éppen a párját, a ritmikus sportgimnasztikában jeleskedő Vass Dórát tartotta a közönség. A legnépszerűbb kategóriában az akkor még nem olimpiai aranyérmes tornász, Berki Krisztián diadalmaskodott, a legkaritatívabb pedig Tóth Frank ex-vízilabdázó lett. Az év felfedezettjének az azóta már olimpikon öttusázó Kovács Saroltát találták a szavazók, az év extrém sportolója elismerést pedig az autókrosszversenyző Szabó Krisztián érdemelte ki. Az év sportmenedzsere a Michelisz Norbertet pártfogoló Zengő Zoltán lett, az év csapata pedig a KEK-győztes FTC-Rail Cargo Hungaria kézilabda klub. Az év parasportolója idén is bizonyította, hogy meghálálta a bizalmat, hiszen Sors Tamás úszó aranyéremmel tért vissza a paralimpiai játékokról. Az év sportkampánya díjat pedig a T-Home vehette át a Vivicitta –  A nagy futópárbaj  kommunikációért.

Hogy idén kik lesznek a befutók, arra csak a Nissan Hovány által is támogatott szavazás lezárása után bő egy héttel, 2013. február 21-én derül fény! Mivel azonban 2012 vitathatatlanul a nyári ötkarikás játékok jegyében telt, így ezúttal módosultak a kategóriák is: idén az év legnépszerűbb férfi és női olimpikonjára, illetve paralimpikonjára is le lehet adni a voksokat.

 

 

Az év férfi olimpikonja mezőnyében a nyolc jelöltből hatan is aranyérmet hoztak haza Londonból (Berki Krisztán, Pars Krisztián, Dombi Rudolf, Gyurta Dániel, Kökény Roland, Szilágyi Áron), de a többiek is felejthetetlen sportélményekkel tettek minket gazdagabbá (Császár Gábor, Ungvári Miklós).

A női mezőny sem gyengébb semmivel, hiszen az öt aranyérmes mellett (Fazekas-Zur Krisztina, Kovács Katalin, Kozák Danuta, Risztov Éva, Szabó Gabriella) a többiek is maradandót alkottak a szigetországban (Joó Abigél, Jakabos Zsuzsanna, Kovács Katalin).

Az év paralimpikonja jelöltjei is ott voltak Londonban (Biacsi Ilona, Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsa, Pálos Péter, Sors Tamás, Szabó Nikolett, Tóth Tamás, Vereckei Zsolt).

A legnépszerűbb sportoló kategóriában viszont eldönthető, hogy ki az, aki ugyan nem járt ott az olimpiai játékokon, de mégis a legnagyobb kedvenc az országban (Arn Gréta, Gera Zoltán, Görbicz Anita, Hanga Ádám, Koman Vladimir, Sofron István, Szalai Ádám, Szucsánszki Zita).

A legkaritatívabb kategóriában kiderül, hogy kinek a jótékonysági munkásságát ismerjük el leginkább (Gergely István, Hirling Zsolt, Huszti Szabolcs, Juhász Roland, Koltai Tamás, Kozmann György, Tóth Krisztina, Zwickl Dániel) és természetesen a fiatalokról idén sem feledkeztek el a szervezők: várják a szavazatokat az év felfedezettjei, akik az elkövetkező években még rengeteg örömet okozhatnak tehetségükkel (Bernek Péter, Bobál Gergely, Czékus Eszter–Kiss Szofi, Dudás Miklós, Gyurcsó Ádám, Rapport Richárd, Somogyi Gergely, Vámos Márton).

Az extrémsportok egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek a világban, csakúgy, mint hazánkban, így már itt is nagyon rangos mezőnyből választhatnak a rajongók (Detre Diána, Farkas Norbert, Gádorfalvi Áron, Gyarmati Anna, Hegedűs Ákos, Lubics Szilvia, Poór Brigitta, Szász Kitti).

Manapság egy élsportoló sem élhet meg egy remek menedzser nélkül, de vajon közülük 2012-ben ki végezte a legjobban a dolgát (Csonka Gábor, Filipovics Vladan, Hrutka János, Lóránt András, Orendi Mihály, Spiriev Attila, Szörnyi Attila, Vörösbaranyi József)?

Szintén nagyon fontos díj az év csapatáé, hiszen arról sem szabad megfeledkezni, hogy a magyar klubok mennyi szurkolót örvendeztetnek meg hétről hétre országos vagy éppen lokális szinten (DVSC-TEVA, Győri Audi ETO KC, MKB Veszprém, Sapa Fehérvár AV19, Szeged Beton VE, Szolnoki Olaj KK, TEVA-Vasas, Videoton FC).

Végül, de nem utolsó sorban a közönség döntésére vár az is, hogy melyik volt az esztendő legjobb sportkampánya. Szerencsére az olimpia évében ezekből sem volt hiány (Coca-Cola Magyarország Testébresztő Program, E.ON – LOND.ON, Média Unió – 3X1 és jobban megy!, MOL „Le a kalappal” olimpiai kommunikáció, MVM Olimpikon Életút Program, Samsung Hope Relay – Smart Sport a Gyermekekért, Soproni – Emeljük poharunkat a Magyar Olimpiai Csapatra!, Spar Budapest Nemzetközi Maraton szurkolói kampány).

Az olimpia miatt tehát most még fokozottabb küzdelem várható a díjakért, így nem marad más hátra, mint szavazni, szavazni és szavazni!

Forrás: Felixpromotion

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

A Swansea az MU-t is megtréfáltaA Swansea az MU-t is megtréfálta