Döntőben a Kovács Saci, Földházi Zsófi, Alekszejev Tamara trió

MOL Csapat

2014. Szeptember 04., Csütörtök 10:59

Döntőben a Kovács Saci, Földházi Zsófi, Alekszejev Tamara trió
A négyből három magyar – Kovács Sarolta, Földházi Zsófia és Alekszejev Tamara – jutott be a nők hagyományos versenyének döntőjébe a varsói öttusa-világbajnokságon.

A szerdai selejtezőben a 82 tagú mezőny három csoportban küzdött, ezekből az első nyolc hely ért automatikusan finálét, s az így továbbjutó 24 versenyzőhöz további tizenkettő az eredménye, azaz pontszáma alapján csatlakozott.

A 2011-ben világbajnoki ezüstérmes Kovács Sarolta – aki a júliusi, székesfehérvári Európa-bajnokság után mandulaműtéten esett át, emiatt csaknem három hetet kihagyott – magabiztos teljesítményt nyújtott vívásban: 18 győzelme mellé csak kilenc vereség csúszott be. Ezzel negyedik lett ebben a számban, és mivel úszásban 2:08.24-gyel a harmadik legjobb időt érte el, a lövészetekkel kombinált futás előtt a második helyen állt az A csoportban, s már nem is nagyon kellett megerőltetnie magát a kombinált számban. Végül ötödikként lépett tovább.

Hasonlóan meggyőző versenyzéssel került a döntőbe Földházi Zsófia, a MOL Tehetségtámogató Programjának tagja, aki betegség miatt címvédőként kihagyta az Eb-t. Ő vívásban valamivel gyengébb eredményt ért el, de így is pozitív, 14/12-es mérleggel zárt. Ez a teljesítmény tizedik helyet ért számára, ugyanakkor 2:07.61-gyel a leggyorsabb volt a medencében 200 méteren, így az utolsó erőpróbát ötödikként kezdhette. A lövészetes-futás végén pedig harmadikként ért a célba, ami szintén közvetlen finálét ért.

A harmadik csapattag, Alekszejev Tamara a C csoportba került, ahol 2:16.52 perces úszással egy 11. hellyel kezdett. Az ezt követő vívásban 13/13-mal a 14. helyen végzett, majd a kombinált szám végén 11. volt. Ez nem ért közvetlen továbbjutást, de pontszáma elég volt a folytatáshoz, ami azt jelenti, hogy teljes lesz a magyar csapat a szombati döntőben.

Az A csoportban – Kováccsal együtt – szerepelt az egyéni induló Réti Kamilla. Ő 10/17-es győzelem/vereség-mutatóval fejezte be a vívást, és 2:32.85-öt úszott, amivel csak két riválisát előzte meg a kombinált szám előtt. A 26. helyén ugyan tudott javítani a végén, a második legjobb eredményt érte el a lövészetes futásban, de összesítésben így is csak 21. lett, ezzel pedig kiesett.

 

 

Forrás: MOL Csapat

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Szalai Ádámról: Lemondani könnyebb, teljesíteni – kicsit nehezebb!Szalai Ádámról: Lemondani könnyebb, teljesíteni – kicsit nehezebb!