Dongó és Sólyom a Zempléni Kalandparkban

2015. Március 11., Szerda 09:59 - Kínyó Norbert

Dongó és Sólyom a Zempléni Kalandparkban
Nyolcvan km/órás sebességgel lehet lecsúszni a Magas-hegyről. Ez ám az igazi extrémsport vagy inkább olyan kihívás, amit bőven nevezhetünk bátorságpróbának is.

Az elmúlt évtizedben divatossá vált kalandparkokban szinte kötelező kellék a néhány méteres "átcsúszó" egyik fától a másikig, esetleg egy magasabb pontról hosszabb, néhány tízméteres csúszás. A Zemplén Kalandparkban azonban gondoltak egy nagyot. Egy jó nagy átcsúszó pályát, olayt amilyen még nincs az országban.

A kalandpark évek óta folyamatosan fejlődik, az alsó állomáson van bobpálya, mászófal, gör- és műkorcsolya pálya is. A középső állomáson vannak a sípályák, a kalandpályák, a játszótér és a tanösvény is. Míg a hegytetőn van a kilátó és onnan indul a kabinos kötélpálya és a hétvégétől használható "átcsúszó" is. Az utolsó "símitásokat" egy látványos helikopteres akcióval végezték el a német szakemberek.

Március 12-től használható a Magas-hegyet a Szár-heggyel összekötő, zárt kabinos kötélpálya, azaz a "Dongó", mely az országban a maga nemében páratlan létesítmény lesz.

A két hegy között két darab, egyenként 6 fő szállítására alkalmas kabin közlekedik 152 méteres magasságban. A kötélpálya hossza 1036 méter, segítségével mozgáskorlátozottak számára is látogathatóvá válik a Szár-hegyen elhelyezkedő történelmi emlékhely, a trianoni tragédiát felidéző Magyar Kálvária, a Szent István Kápolna és a 100. országzászló.

A kabinokban utazók a panoráma ablakokon kitekintve egy párhuzamos kötélzetet láthatnak (ez a "Sólyom"), melyen az extrém kalandra vágyók 80 km/órás sebességgel egy átcsúszó kötélpályán is megtehetik a csaknem másfél km-es távot! Az extrém kötélpálya hazánkban szintén egyedülálló, Európában egyelőre csak az alpesi területeken ismert.

Az élményét minden vállalkozó szellemű vendég haza is viheti, hiszen az extrém átcsúszó pályához automata fotóberendezés is csatlakozik, valamint GoPro rendszerű akciókamerákkal vehető filmre a száguldás.

 

 

Átcsúszó pálya Sátoraljaújhelyen | Zipline on Sátoraljaújhely from Koncz Viktor on Vimeo.

Forrás: Totalsport.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

A Schalke 04 nyert Madridban, de kiesettA Schalke 04 nyert Madridban, de kiesett