Djokovics könnyedén győzte le Nadalt

Serena Williams pályafutása során hetedik alkalommal lett Miami bajnoka

2014. Március 31., Hétfő 12:59

Djokovics könnyedén győzte le Nadalt
Negyedik alkalommal nyerte meg a miami férfi tenisz mesterversenyt Novak Djokovics, miután meglepően simán, 6:3, 6:3-ra győzte le a döntőben Rafael Nadalt.

Egy rövidebb játékfilm is tovább tart, mint amennyi idő Novak Djokovicsnak kellet Rafael Nadal legyőzéséhez - pontosan 84 perc. Nem túlzunk akkor, ha azt állítjuk a nézők többsége hosszabb, kiélezettebb, izgalmasabb csatára számított a két klasszis 40. összecsapásán. Pedig mindketten játék nélkül jutottak be a fináléba ugyanis Nisikori Kei, valamint Tomás Berdych is visszalépett sérülés miatt. 

Az első szettben minden ment a maga útján (értsd: mindenki hozta a saját adogatását), egészen 3:2-es szerb vezetésnél a világranglista-2. Djokovics elvette ellenfele szervajátékát, ám Nadal nem tudott már onnan visszajönni, így az első játszma a délszláv játékosé lett.

 

 

Nem kezdett jobban a másodikban sem a világelső, rögtön elvesztette az adogatását. Sőt 3:1-es Djokovics vezetésnél bréklabdája volt ismét a szerbnek, ám ekkor Nadal még fel tudott állni (2:3). Ennél többre azonban nem futotta a spanyoltól, így 6:3, 6:3-al megnyerte a miami keménypályás mestertornát Djokovics.

A szerbet ráadásul már csak a hat alkalommal győzni tudó Andre Agassi előzi meg, míg Djokovics egy másik vonatkozó listán is a kezdi beérni az előtte állót. Ez volt ugyanis a 43. tornagyőzelme, és már csak egy trófeára van Thomas Mustertől.

 

Sony Open, férfi döntő:

Novak Djokovics (szerb, 2.)-Rafael Nadal (spanyol, 1.) 6:3, 6:3

A nőknél Serena Williams két szettben győzte le Li Nát a Miamiban zajló női tenisztorna fináléjában. Az amerikai világelső az első szettben kettős brékhátrányban is volt, de még időben ritmust váltott és nem csak azt a játszmát nyerte meg, hanem a mérkőzést és az egész versenyt is.

Li kezdte jobban a Miamiban zajló tenisztorna fináléját, hiszen rögtön az első gémben elvette a világelső adogatását, majd nemcsak hogy tartotta brékelőnyét, meg is duplázta azt, és elhúzott 5:2-re. 

Ekkor már mindenki elkönyvelte a második helyen kimelt kínai klasszis javára a felvonást. Azonban az amerikai kiválóság újra bebizonyította, hogy őt nem lehet leírni ilyen könnyen, sorozatban öt játékot nyert meg, aminek köszönhetően a szettet 7:5-tel húzta be.

A második szett elején Li próbálta tartani magát, azonban a második adogatójátékát elveszítette, Williams így 4:1-re el is húzott, és innen már nem okozott neki gondot a második játszma megnyerése.

A világelső így 7:5, 6:1-re nyerte meg a finálét, megvédte címét, és pályafutása során hetedik alkalommal lett Miami bajnoka.

Sony Open, női döntő:

Serena Williams (amerikai, 1.) – Na Li (kínai, 2.) 7:5, 6:1

Forrás: DIGI Sport HD

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Robben: Nem dőlhetünk hátra az MU ellenRobben: Nem dőlhetünk hátra az MU ellen