Chernomaz kicsit csalódott a rossz döntések miatt

2016. Május 14., Szombat 10:39

Chernomaz kicsit csalódott a rossz döntések miatt
A mérkőzés közben született rossz döntések miatt kisebb csalódottságának adott hangot Rich Chernomaz szövetségi kapitány az Egyesült Államoktól elszenvedett 5-1-es vereség után az oroszországi jégkorong-világbajnokság pénteki játéknapján.

Chernomaz a találkozó utáni sajtótájékoztatón kiemelte: az öt amerikai gólból három előtt a magyar csapat ajándékozta oda a korongot, ilyet pedig nem szabad elkövetni.
“Nekünk összesen nyolc kapura lövésünk volt, és ez mindent elárul: nem tudtunk támadni, olyan jól zárt az amerikai csapat. A finnek ellen több helyzetünk volt” – jegyezte meg a kanadai szakvezető. Hozzátette: a fehéroroszok ellen több energiára lesz szükség, fegyelmezettebb játékra és nagyobb összpontosításra.
“Na és arra, hogy bízzunk magunkban” – mondta Chernomaz.

John Hynes, az amerikaiak szövetségi kapitánya kiemelte: a magyar válogatott nagyon harcos, jól kell ellene védekezni, a saját csapatától pedig többet vár el a folytatásban.

Az amerikaiak ellen történelmi gólt szerző Sofron István azt mondta: sajnos későn született meg a találata.
“Jól megjárattuk a korongot, és sikerült beütnöm a kapus lába között. Ötgólos hátrányban voltunk már ekkor, és nem is tudtunk úgy örülni, mint a kanadaiak ellen. Menni kell tovább, egy nap múlva már a fehéroroszokkal találkozunk. Ők is nagyon erősek, nem mi vagyunk az esélyesek, de egy meccsen bármi megtörténhet” – fogalmazott.

Sarauer Andrew szerint sok jó pillanata volt a meccsnek, ebből az egyik, amikor még 0-0-nál sikerült egy kétperces kettős emberhátrányt kivédekezni.
“Tőlünk, csatároktól is kell a segítség a védekezésben, ám nagy volt a nyomás, az amerikaiak megbecsülték a korongot, így nehezen tudtunk támadni.”

 

 

Az amerikai születésű Wehrs Kevin elmondta, hogy extramotivációval lépett jégre a rivális ellen.
“Szerettem volna jól játszani, mint bárki más a csapatban. Nagyon erős, energikus, gyors ez az amerikai csapat, és kevés lehetőségünk volt elől. Főleg a mi harmadunkban folyt a játék. Szombaton a fehéroroszok ellen már mást kell mutatnunk, ott gólokat kell ütnünk” – tette hozzá.

A 37 lövésből 32-öt hárító Vay Ádám kitért rá, hogy most az amerikaiakkal szemben előbb elfáradt, mint amikor a finnek több mint ötvenet lőttek a kapujára.
“Furcsa lehet, de fárasztóbb állandóan a passzokra figyelni, mint a lövéseket megfogni. Az amerikaiak pedig járatták a pakkot a lövéseik előtt. Nem tudom, ki fog védeni, de remek mérkőzésre számítok a fehéroroszok ellen. Hiszek benne, hogy meg tudjuk mutatni, képesek vagyunk szép eredmény elérésére” – mondta.

Sagert Kalvin sajnálja, hogy megint nem tudott a csapat elegendő erőt fordítani a támadásokra.
“Jöttek, jöttek az amerikaiak, keresték a lövőhelyzeteket. Sokat kellett blokkolni, és sajnos egyszer pont én voltam az, aki takarta a lövést Vay elől. A fehéroroszok ellen más játék lesz, de akkor sem szabad elfelejtenünk, hogy a védekezés lesz a legfontosabb. És abból képeseket lehetünk helyzetekig eljutni.”

Jégkorong-világbajnokság, 5. forduló:

B csoport (Szentpétervár):

Egyesült Államok-Magyarország 5-1 (0-0, 3-0, 2-1)
Ljubilejnij Aréna, 2500 néző: v: Hofman (orosz), Olenyin (orosz)
Gól: Foligno (25., 53.), Hinostroza (25.), Larkin (35.), Murphy (56.), illetve Sofron (58.)

Németország-Fehéroroszország 5-2 (3-0, 1-1, 1-1)

Az állás: 1. Kanada 12 pont/4 mérkőzés (25-4), 2. Finnország 12/4 (17-5), 3. Egyesült Államok 9/5, 4. Németország 7/5, 5. Szlovákia 6/4, 6. Franciaország 5/4, 7. Fehéroroszország 3/5, 8. Magyarország 0/5

A csoport (Moszkva):

Csehország-Kazahsztán 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)
Dánia-Lettország 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0) – szétlövéssel

Az állás: 1. Csehország 14 pont/5 mérkőzés, 2. Oroszország 9/4, 3. Svédország 8/4, 4. Svájc 7/4, 5. Dánia 6/5, 6. Norvégia 5/4, 7. Lettország 3/5, 8. Kazahsztán 2/5

Forrás: MTI/Totalsport

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Cseh és Hosszú szállíthatja hétfőtől az aranyérmeketCseh és Hosszú szállíthatja hétfőtől az aranyérmeket