Biacsi Ilona ezüstérmes, testvére ötödik 1500 méteren

2016. Szeptember 16., Péntek 21:21

Biacsi Ilona ezüstérmes, testvére ötödik 1500 méteren
Biacsi Ilona nagyszerűen versenyezve ezüstérmet szerzett a T20-as kategória 1500 méteres síkfutó számában a riói paralimpia pénteki napján. Ikertestvére, Bernadett az ötödik helyen végzett.g

A tanulásban akadályozott, 30 éves szegedi testvérpárnak ez a fő száma, négy éve Londonban Ilona bronzérmes volt, Bernadett pedig negyedik lett.

A Nemzeti Stadionban rendezett döntőben a japán Makita Szajaka kezdett a legjobban, két kör után azonban jelentősen visszaesett, és ezután egy ötfős élboly vezette a mezőnyt, benne mindkét magyarral. Az utolsó kört az ukrán Ljudmilla Danilina kezdte meg az első helyen, őt a lengyel Barbara Niewiedzial és Biacsi Ilona követte, Biacsi Bernadett ekkor már leszakadt. Az ukrán aztán a végére elfáradt, a lengyel és az óriásit futó Biacsi Ilona is megelőzte, így a végén lengyel, magyar, ukrán befutót láthatott az aréna néhány ezer fős közönsége.

"Nagyon sajnálom, hogy így jött össze. Úgy váltunk szét a verseny előtt, hogy átadom a dobogós helyezést, csak legyen mögöttem - mondta az MTI-nek könnyeivel küszködve a testvéréről, Bernadettről Biacsi Ilona. - De ez az érem mindkettőnké, ha ő nem lenne, én sem lennék itt. Együtt készültünk, együtt csináltuk végig az elmúlt négy évet, volt olyan holtpontom, amin ő segített keresztül, bíztatott. Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen testvérem van, és nagyon sajnálom, hogy most sír, mert ő is érmet szeretett volna. Megszakad a szívem."

Az ezüstérmes Biacsi Ilona (j) és az aranyérmes lengyel Barbara Niewiedzial a riói paralimpia 1500 méteres futás versenyszám T20 kategória döntője után. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

 

A rendkívül elkeseredett Biacsi Bernadett azt mondta: nem feküdt neki ez a stílus, hol gyorsabb, hol lassabb volt az iram, s a második kör végén a combja is begörcsölt, ezért nem tudott robbantani, amikor kellett volna.

Biacsi Ilona a magyar küldöttség 15. érmét nyerte Rióban, nyolc bronz mellett ez a hetedik ezüst.

Női 1500 m (T20), paralimpiai bajnok:

Barbara Niewiedzial (Lengyelország) 4:24.37 p
2. BIACSI ILONA 4:27.88
3. Ljudmilla Danilina (Ukrajna) 4:28.78
...5. BIACSI BERNADETT 4:43.10

Az ezüstérmes Biacsi Ilona (b) és testvére, Biacsi Bernadett a riói paralimpia 1500 méteres futás versenyszám T20 kategória döntője után. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI/Totalsport

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Tóth Tamás aranyérmes 100 méter hátonTóth Tamás aranyérmes 100 méter háton