Berki Krisztián érvényesítette a papírformát

Böczögő Dorina a mester, a Békéscsaba a csapatbajnok

2016. November 29., Kedd 09:09

Berki Krisztián érvényesítette a papírformát
Berki Krisztián az esélyeknek megfelelően megnyerte a lólengés döntőjét a tornászok győri mesterfokú országos bajnokságán.

Kiválóan teljesített az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián, aki 6.7-es kiindulójú gyakorlatát adta elő, méghozzá hibátlanul. Nem véletlen, hogy a fináléban bemutatott gyakorlatára magasabb 16.000 pontot kapott, mint a selejtezőben. Ugyanezen a szeren Kállai Zoltán lett a második 15.100 ponttal, a harmadik pozíció pedig Selmeczi Bánknak jutott, gyakorlatát 13.900 ponttal értékelték a bírók.

Berki Krisztián: “Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernem a Mesterfokút, annak meg különösen, hogy magasabb pontszámot kaptam, mint a selejtezőben. Egyre jobb formában vagyok, tudtam pihenni délután, a selejtező után, reggel frissen keltem, sokkal jobb állapotban érkeztem a döntőre. Minden energiámat sikerült mozgósítanom, nagyon vártam már ezt a győri versenyt. Számomra mindig nagyon fontos ez a Mesterfokú Bajnokság, amikor 2002-ben először megnyertem, akkor megfogadtam, hogy mindig arra törekszem, hogy lólengésben én legyek az első.”

Talajon az FTC Ybl Tervező versenyzője, Boncsér Krisztián szerezte meg az aranyat 14.300 ponttal. Az ezüst Kardos Botondé lett 14.200 ponttal, a bronzérem pedig az összetett mester, Babos Ádám nyakába került 14.100 ponttal.

Boncsér Krisztián: “A felkészülésem nem sikerült olyan jól, mint ahogy elterveztem. Célom a döntőbe jutás volt, így meglepetésként ért az első hely. Talajgyakorlatomnál, sajnos kicsúsztam az időből, ezért pontlevonást kaptam, de 3 és fél fordulatos ugrásom technikailag erősebb elemnek számít, ezért emeli gyakorlatom pontszámát. A jövőben szeretnék változtatni magamon, felkészültebb szeretnék lenni, és sokkal jobban koncentrálni gyakorlataimra.”

A gyűrű első helyén a két ferencvárosi, Babos Ádám és Schweigert Dávid osztozott, gyakorlatukra 14.000 pontot kaptak, a harmadik Szabó Nándor lett 13.400 ponttal.

Babos Ádám: “Rendkívül elégedett vagyok, hogy gyűrűn holtversenyben az első helyen végeztem. Lovon az erősebb gyakorlatomat mutattam be, mert nagyon erős ellenfeleim voltak, és úgy éreztem csak így tudok velük igazán versenybe szállni. Talajgyakorlatom jól sikerült, ugrásaimba beleálltam, minden elemet tisztán be tudtam mutatni. Továbbra is arra törekszem, hogy minél szebb, megbízhatóbb gyakorlatokat mutathassak be.”

A nőknél Kovács Zsófia lett a felemáskorlát mestere 14.450 ponttal, a második helyet az összetett győztes Böczögő Dorinának sikerült megszerezni 13.350 ponttal, a harmadikként Makra Noémi zárt 12.950 ponttal.

Kovács Zsófia: “A korlátgyakorlatom összességében jobb volt mint az összetett versenynapon, igaz, lett volna egy plusz kötésem, amit nem csináltam, de nagyon örülök az aranyéremnek. Ugráson most nem indultam, és a talajt is visszamondtuk, így vasárnap csak gerendán szerepelek, az fontosabb számomra. A sok verseny miatt most pihentetőbbre vettük, ezért egyéniben a döntőkben csak két szeren indulok. Szerencsére sikerült kicsit relaxálnom a selejtező után.”

Ugráson Böczögő Dorina lett a mester 13.700 ponttal, Péter Sára 13.650 ponttal ezüstérmes, Fehér Nóra pedig 13.500 ponttal bronzérmes.

Böczögő Dorina“Boldog vagyok, hogy mindkettő ugrásom szép és pontos volt. Felemáskorláton, úgy érzem, kihoztam magamból a maximumot, Kovács Zsófi fölényesen nyert, megérdemelte a győzelmet, így reális volt ez a második hely számomra. Öt hete versenyzek folyamatosan, már kicsit elfáradtam, de szerencsére a viadalokon már nem izgulok, nyugodtan tudok a szerekhez lépni.”

Férfiak

Talaj:
1. Boncsér Krisztián (FTC Ybl Tervező) 14.300 pont
2. Kardos Botond (Vasas SC) 14.200 pont
3. Babos Ádám (FTC Ybl Tervező) 14.100 pont

Lólengés:
1. Berki Krisztián (UTE) 16,000 pont
2. Kállai Zoltán (BHSE) 15,100
3. Selmeczi Bánk (FTC Ybl Tervező) 13,900

Gyűrű:
1. Babos Ádám (FTC Ybl Tervező) 14,000 pont és
Schweigert Dávid (FTC Ybl Tervező) 14,000
3. Szabó Nándor (Győri AC) 13,400

Nők

Ugrás:
1. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 13,700 pont
2. Péter Sára (KSI SE) 13,650
3. Fehér Nóra (Győri AC) 13,500

Felemáskorlát: 
1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 14,450 pont
2. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 13,350
3. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 12,950

 

 

Böczögő a mester, a Békéscsaba a csapatbajnok

A győri Audi Arénában megrendezett Mesterfokú Bajnokság első helyét a nőknél egyéni összetettben a TC Békéscsaba versenyzője, Böczögő Dorina szerezte meg, a tornászok női szuper csapatbajnokságát szintén a TC Békéscsaba együttese nyerte, csakúgy mint tavaly.

A viadalt Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke nyitotta meg, aki elmondta: örömmel tölti el, hogy Győr városa második alkalommal is megrendezheti ezt a rangos eseményt.  Az olimpiai bajnok tornász reményét fejezte ki, hogy a versenyzők minél jobb gyakorlatokat mutatnak be, és ez által a nézőkhöz még közelebb kerül a sportág.

A pénteki bajnokság nemcsak a nők szuper csb-jének második fordulója volt, hanem a Mesterfokú Bajnokság egyéni összetett versenye, egyben selejtező is a szerenkénti finálékra. A nőknél nyílt volt a viadal, a felnőttektől a serdülőkig mindenki indulhatott, egy feltétele volt csupán a szuper csb-n való szereplésnek, hogy valamennyi klubban legalább egy felnőtt tornász lépjen a szerekhez.

A TC Békéscsaba megnyerte mind a tavaszi, mind ezt a mostani második fordulót, így nem volt kétséges, hogy összetettben 406.550 ponttal a klub sportolói viszik haza az aranyérmet. A csapatot Böczögő Dorina, Makra Noémi, a kettős állampolgárságú, izlandi válogatott Sütő Ágnes, Szujó Dorka és Szujó Hanna alkotta, ráadásul Makra Noémi öt hónap után versenyzett újra.

A Kovács Zsófia, Miklós Dorina, Halász Dóra Szimonetta, Jakab Noémi, Balogh Kíra összeállítású Dunaferr SE 391.150 ponttal a második lett. A harmadik pozíciót az MTK „A” csapata szerezte meg 388.550 ponttal, melyet Medved Regina, Szénás Anna, Paulovics Alina, Bácskay Csenge és egy osztrák vendégversenyző, Jasmin Mader erősített.

A nők Mesterfokú Bajnokságának egyéni összetett versenyét a kétszeres olimpikon Böczögő Dorina nyerte 52.900 ponttal.  A második hely a riói olimpikon Kovács Zsófiánakjutott 52.750 ponttal. A bronzérem pedig Fehér Nóráé lett, teljesítményét a bírók 51.600 ponttal értékelték.

Böczögő Dorina:
 “Reméltem, hogy a csapatom megnyeri a szuper csb-t.  Ugráson és talajon is sikerült kiemelkedő teljesítményt nyújtanunk. Előnyünkre vált, hogy mindenki magas kiindulópontszámmal léphetett a szerekhez. Nagyon jó a csapatösszetartás, és az külön öröm, hogy itt a szuper csb-n együtt versenyezhetnek a felnőttek az utánpótlással. A talajgyakorlatommal elégedett vagyok, bár változtattam rajta, tisztább, egyszerűbb elemeket tettem bele, és így kevesebb volt a hibalehetőségem. A gerendánál is hasonló a helyzet, így ott is biztosabban szerepeltem. Azt vettem észre, hogy ha lazábban állok hozzá, kevésbé izgulok, akkor jobban teljesítek.”

Makra Noémi
“Jó érzés volt öt hónap kihagyás után újra versenyezni. Csapatszinten sokat fejlődtünk, igaz, voltak kisebb rontásaink. Edzéseken sikerült összekovácsolódnunk, talán ez lehet a csapatunk titka. A talaj és az ugrás az erősségünk, gerendán és felemáskorláton még fejlődnünk kell.”

Mesterfokú Bajnokság, egyéni összetett
1. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 52.900 pont (edző: Petrovszki Pál)
2. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 52.750 pont
3. Fehér Nóra (KSI SE) 51.600 pont

Szuper CSB, országos csapatbajnokság
1. TC Békéscsaba 406.550 (Böczögő Dorina, Makra Noémi, Sütő Ágnes, Szujó Dorka, Szujó Hanna (edzők: Unyatinszki házaspár Petrovszki Pál , Zsilinszky Tünde)
2. Dunaferr SE 391.150
3. MTK „A” 388.550

Forrás: MTI/Totalsport

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Tinédzser sikerek a Hungarian OpenenTinédzser sikerek a Hungarian Openen