Berki Krisztián: Akár Tokióig is versenyben maradhatok!

2015. Június 24., Szerda 10:42 - Jocha Károly

Berki Krisztián: Akár Tokióig is versenyben maradhatok!
Örömmel olvashatjuk, hogy Berki Krisztián, London lólengésben olimpiai bajnoka nagy népszerűséget élvez a magyar sajtóban. Mindenki aggódik a vállműtéte után immár javában edzésben lévő kiválóságért. A jochapress.hu nem csak az operációról beszélgetett vele

 Hogyan lett „hatszeres” tornászból a lólengés bajnoka?

“Kétezer kettőben még hat szeren dolgoztam, amikor közbejött egy bokasérülés, amelyet követően nem tudtam úgy talajozni és ugrani, mint korábban. Viszont volt egy olyan anyagerős lólengés gyakorlatom, amellyel úgy éreztük, ha a csapat elbírja ezt az egy szert, akkor van értelme kimenni, hiszen az előző versenyeken már értem el szép eredményeket. Megérte, hiszen ezüstérmet szereztem a junior Eb-n, lovon. Mivel az évben éppen Debrecen adott otthont a felnőtt tornász Vb küzdelmeinek, ez is motivált. Végül 17 évesen a 9. helyen végezve, mindössze 0.012 ponttal maradtam le a nyolcas döntőről.”

- Hol tart a válloperációt követő, visszatérő folyamatban?

„Márciusban operáltak, köszönöm, jól vagyok. Azóta már minden elemet sikerült megcsinálnom, amelyek szerepelnek a gyakorlatomban, egyedül az olló kézállást nem próbáltam meg. Ám még messze van az első, tervezett verseny ideje, szeptember vége. Nem szeretnék semmit sem elkapkodni. A lényeg az, hogy október végén, a világbajnokságon kvótát tudjak szerezni, amihez dobogóra kell kerülnöm.”

- Mennyire ismeri a lólengés nagy elődeit? És miként tudja követni a jelen idejű eseményeket?

„A fejlődés rohamléptű, minden a szemünk előtt történik. A korábbi nagyok közül legtöbbször Magyar Zoltán gyakorlatait néztem meg. Volt szerencsém közelről látni a román olimpiai-, Vb- és Eb-győztest Marius Urzicát, aki ellen még versenyezhettem is, akit 2005-ben sikerült legyőznöm. Ő egy nagyon gyors és rendkívül elegánsan tornászó egyéniség volt.”

- Most egyenesben van az élete, kislánya már 17 hónapos. Gondol néha arra, mihez kezd, ha egyszer abbahagyja? Egyáltalán: meddig szeretne versenyezni?

„Egy sporttal kapcsolatos diploma megszerzése lehet a célom, mert szeretnék a tornasport közelében maradni. Ha egészségem engedi, semmiképpen sem Rióra gondolok, mint utolsó állomásra, bármi is legyen ott az eredmény. Ha például Győr megnyerné a 2018-as Európa-bajnokság rendezésének jogát, az számomra egy plusz motivációt jelenthetne. Amennyiben a vállam bírni fogja, azt is el tudom képzelni, hogy akár Tokióig is versenyben maradjak.”

Teljes interjú a JochaPress.hu-n:
Berki Krisztián: Akár Tokióig is versenyben maradhatok!

 

 

Forrás: JochaPress.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Feladat és küldetés teljesítve a Mapei Tour de ZalakarosonFeladat és küldetés teljesítve a Mapei Tour de Zalakaroson