Berki Krisztián: A kislányom osztja be az időmet

2015. Február 10., Kedd 19:29

Berki Krisztián: A kislányom osztja be az időmet
Berki Krisztián olimpiai és háromszoros világbajnok magyar tornásznak több okból is különleges volt a 2014-es év: kislánya született, majd újabb világbajnoki címmel gyarapította sikereit.

Hazánk egyik legismertebb sportolója pályafutásának kezdetéről, a felkészülésről és tavaly született kislányáról is mesélt Szani Rolandnak a Class Kultúrában.

Kisgyerekként szinte egész nap az udvaron játszottam, a szőnyegporoló volt a kedvencem: lógtam, csüngtem rajta naphosszat. Velünk szemben egy tornaedző lakott, aki felfigyelt rám, 4 éves voltam akkor. Szólt a szüleimnek és elvégeztük egy gyors tesztet a lakásban. Mivel az edző tehetségesnek talált, tovább folytattuk – a tornateremben. Nagyon kemény volt, az első két hétben sírva jöttem, sírva mentem az edzésekre.” – árulta el Berki. „1994-ben volt az első versenyem, csapatverseny, amelyen aranyérmesek lettünk, annak ellenére, hogy akkor talán mindannyiunk közül én voltam a leggyengébb. A szüleim hihetetlenül büszkék voltak – ők a mai napig támogatnak és mindig meghatódnak, ha nyerek. Nagyon sokat köszönhetek nekik.” – mondta olimpikonunk, akit 2014-ben a magyar sportújságírók szavazatai alapján Az év férfi sportolójának választottak.  

Berki Krisztián Szani Rolandnak arról is mesélt, hogyan változott meg az élete kislánya születésével és tervezik-e, hogy tovább bővítik a családot. „Már két lány vár otthon minden verseny után, jobban össze is kell kapnom magam. Amikor Lia megszületett, teljes mértékben megváltozott az életemvilágossá vált, hogy ő a legfontosabb, alkalmazkodnom kell hozzá. Korábban nagyon nagy alvó voltam, de most már elsősorban ő osztja be az időmet.” – mesélte a büszke apuka, aki hozzátette, a kistestvérrel egyelőre várnak még.

Hogy lesz-e kistesó? Ezt a feleségemtől kellene megkérdezni, bár ő viccesen azt mondta, hogy a következőt én hordjam ki.” – mondta nevetve. „Nagyon élvezzük a gyermekünkkel töltött idő minden egyes pillanatát. Azonban ha ennyit fogok utazni, mint az elmúlt években, akkor még egy baba nem biztos, hogy belefér a következő Olimpiáig.” – árulta el Krisztián, aki azt is hozzátette, örülne, ha kislánya is rendszeresen sportolna. „A tornaterembe már most nagyon szeret bejönni hozzám, bízom abban, ha kijutok Rióba, a feleségemmel együtt ő is velem tart majd. Szeretném, ha szokná a közeget.” – tette hozzá a népszerű tornász.

Szani Roland elárulta, hogy Berki Krisztián a Class stúdiójába is magával hozta családját. „Kedves, aranyos, közvetlen ember, aki abszolút két lábbal áll a földön. A családjával együtt érkezett a stúdióba, így láttam a tündéri kislányát, Liát is. Nehéz volt egyeztetni vele, hiszen elfoglalt ember: edzések, felkészülés, versenyek, így nagyon örülök, hogy szóra bírhattam a műsorban. Mindketten jól éreztük magunkat a beszélgetés alatt.” – mondta a Class Kultúra műsorvezetője.

 

 

  

Berki Krisztián és Szani Roland

Hogyan készül Berki Krisztián a versenyekre? Miért hiányzik egy centiméter a kulcscsontjából? Milyen a kapcsolata az edzőjével? Ha lemaradtál az interjúról, visszahallgathatod a Class Kultúrában, a Class FM.hu Médiatár rovatában.

Forrás: Totalsport.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

MOL Liga: hosszabbításban nyert a címvédőMOL Liga: hosszabbításban nyert a címvédő