Bemutatták a budapesti olimpiai pályázat nagyköveteit

Fürjes Balázs: "annak a városnak van esélye győzni, amely egységesen szeretné megrendezni az olimpiát"

2016. November 07., Hétfő 15:29

Bemutatták a budapesti olimpiai pályázat nagyköveteit
Kilenc nagykövete lett a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázatnak, a posztra felkérteket hétfőn mutatták be.

A magyar pályázat budapesti látogatóközpontjában megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a nagykövetek a továbbiakban részt vesznek a pályázat, valamint a magyarországi olimpia- és paralimpiarendezés gondolatának hazai és nemzetközi népszerűsítésében, támogatásában, s nyilvános szerepléseik alkalmával is megosztják a budapesti játékokkal kapcsolatos gondolataikat a közönséggel.

A nagykövetek: Csák János, Fellegi Tamás, Habsburg György, Christopher Mattheisen, Martonyi János, Rost Andrea, Szalay-Berzeviczy Attila, Szép Fruzsina és Zwack Sándor.

Csák János Magyarország korábbi londoni nagykövete, közgazdász, szociológus, 2010-ben a gazdaságban végzett munkája és társadalmi tevékenysége elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntették ki.

Fellegi Tamás jogász, politológus, korábbi nemzeti fejlesztési, majd az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter.

Habsburg György osztrák-magyar újságíró, politikus, közéleti személyiség.

Christopher Mattheisen amerikai-magyar üzletember, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója, közgazdász.

Martonyi János Széchenyi-díjas magyar jogtudós, diplomata, ügyvéd, egyetemi tanár, az állam- és jogtudományok kandidátusa, korábbi külügyminiszter.

Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Prima Primissima-díjas érdemes művész, Budapest díszpolgára.

Szép Fruzsina harmadik éve a berlini Lollapalooza fesztivál igazgatója és művészeti vezetője, korábban hat éven át a Sziget programigazgatója, bölcsész és szakirányú végzettségű kulturális menedzser, a Yourope Európai Fesztiválszövetség elnökségi tagja, címzetes főiskolai docens.

Zwack Sándor a legrégebbi magyar vállalkozás, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatója.

Szalay-Berzeviczy Attila egyetemi szakközgazdász és fotóművész, a Raiffeisen Bank International AG ügyvezető igazgatója, a Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) alapítója, a BOM a Magyar Sportért Alapítvány kuratóriumának elnöke.


Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatója (b), Szép Fruzsina, a berlini Lollapalooza fesztivál igazgatója és művészeti vezetője (b2), Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes (b3), Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) alapítója (b4), Habsburg György osztrák-magyar újságíró, politikus (k), Fellegi Tamás jogász, korábbi nemzeti fejlesztési miniszter (j4), Christopher Mattheisen, Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója (j2) és Martonyi János Széchenyi-díjas magyar jogtudós, korábbi külügyminiszter (j) a budapesti olimpiai pályázat nagykövetei, valamint Fürjes Balázs, a pályázat vezetője (j3). MTI Fotó: Illyés Tibor

 

 

A nagykövetek bemutatásán Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai pályázat vezetője azt mondta, annak a városnak van esélye győzni, amely egységesen szeretné megrendezni az olimpiát, erős hazai támogatással, s ehhez fontos egy szakmai civil csapat segítsége is.

Habsburg György arról beszélt, hogy a pályázat és az olimpiarendezés óriási lehetőség nemcsak Magyarországnak, hanem az egész közép-európai régiónak is.

“Ha jól meg van szervezve az olimpia, akkor az egész térség nagy segítséget kap”– mondta, hozzátéve: személyes tapasztalatai alapján úgy látja, hogy az előkészítés kiváló.

Christopher Mattheisen, a Telekom Nyrt. vezérigazgatója szerint Budapesten és Magyarországon minden lehetőség adott az olimpia lebonyolításához, “nagyot kell álmodni, és hinni kell benne”.

“Senki ne várja, hogy ez egy 2-3 év alatt megtérülő befektetés, ebben a kérdésben 20-30 éves távlatokban kell gondolkodni”
 – hangsúlyozta.

Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. elnöke beszédében kifejtette, általában sok külföldi vendége van, s azt tapasztalta, hogy ők mindannyian “el vannak ájulva” a magyar fővárostól. Közölte, Budapestnek és Magyarországnak meg kell mutatnia, hogy képes megrendezni egy olimpiát.

Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) alapítója, a budapesti olimpiai pályázat nagykövete. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI/Totalsport

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Brazília három góllal nyert Argentína ellenBrazília három góllal nyert Argentína ellen