Banánnal turbózza fel magát a magyar kick-boxos

2017. Január 30., Hétfő 16:39

Banánnal turbózza fel magát a magyar kick-boxos
Pillants be Laszák Zoltánnal egy K1 világbajnok mindennapjaiba.

Az MMA és a K1 modern kori gladiátorai a ringben kőkemény, gyakran könyörületet nem ismerő harcosok, ám a marcona külső mögött valójában nemes és érző szívű sportemberek bújnak meg. Szeretnél bepillantást nyerni egy vérbeli kick-boxos életébe? A sportág egyik jeles képviselője, Laszák Zoltán számos kulisszatitokba avat most be.

Az RTL Spike-on nemrégiben debütáló Bellator MMA műsor első részében szemtanúi lehettünk annak, ahogy Laszák Zoltán megszerezte a váltósúlyú világbajnoki címet. Bármily meglepő, de alig múlt 25 éves és a kategóriájában máris a csúcsra ért. Persze ő szerényen értékeli a sikereit, ráadásul nem egy dicsekvő típus, ám az életéről és a mindennapjairól szívesen mesélt nekünk.

"Mestere a második apukája"

Annak ellenére, hogy Zoltán nem volt egy balhés kisfiú, gyermekkorában nagyon sokszor karatéztak és bunyóztak játékosan az édesapjával. Ennek hatására kezdett el hatéves korában kick-box edzésekre járni. Szívesen emlékszik vissza a tinédzserkori táborozásokra, a véget nem érő edzésekre, mint mondta: szerinte ezek kovácsolták össze a sporttársaival. Mesterét, Gnyálin Istvánt pedig - akivel pályája kezdete óta dolgozik együtt – második apukájaként tiszteli. Gnyálin Istvánra azon túl, hogy segíti a sportpályafutását, számos személyes, magánéleti krízisben is számíthatott már. 

A szokások és a babonák rabja

Rendkívül babonás embernek tartja magát. Mielőtt ringbe szállna, csak banánt hajlandó enni. Bevonulás előtt mindig a tükör elé áll és motivációs beszédeket tart magának, közben pedig alapállásban van, mintha már harcra készen, az ellenféllel szemben állna. Különös szokása, hogy először mindig a jobb oldali kesztyűt veszi fel, illetve van egy kabala boxeralsója is, ami eddig még mindig szerencsét hozott neki. 

 

 

 Egy kevésbé legendás bevonulás

Számos emlékezetes pillanat mellett egy kissé kínosra is emlékszik, amelyen ma már inkább jót mulat, mint bosszankodik. Egy alkalommal a ringhez vezető sötét úton hamarabb fordult le, mint ahogy kellett volna, és hirtelen 1,5-2 métert zuhant. Nevetve mesélte, hogy ezt a „mutatványát” csak a sportolótársai láthatták, viszont az eséstől akkora adag adrenalinfröccsöt kapott, hogy a ringbe szinte beugrott.

Nemcsak tudja, tanítja is

Zoltán 16 éves kora óta segédedző, 5 éve már saját csoportokat is oktat. Az óráin minden korosztályból előfordulnak lelkes újoncok: leginkább gyerekek, de az 50 év feletti érdeklődők sem ritkák. Népszerű edzésforma a gyerek-szülő párosítás, amelynek lényege, hogy a bemelegítést követően a felnőttek és csemetéik játékos feladatokat hajtanak végre, miközben remekül szórakoznak.

Bellator MMA meccsek hétköznap esténként, 22.00-tól az RTL Spike-on!

Fotókredit: Szigetszentmiklós -Tököl SE

Forrás: 120yardblog

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

A Győr és a Sopron is kikapott az EuroligábanA Győr és a Sopron is kikapott az Euroligában