Babos Tímea élete legjobbjával a 39. helyen

Párosban kikaptak a Miami Open fináléjában

2016. Április 04., Hétfő 10:59

Babos Tímea élete legjobbjával a 39. helyen
Babos Tímea pályafutása legjobbjaként a 39. helyen áll a női teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

A 22 éves játékos - akinek eddigi legjobbja a 44. hely volt - annak köszönheti előrelépését a 49. helyről, hogy a múlt héten a nyolcaddöntőig jutott Miamiban.

Világranglistás helyezése változatlanul bíztató az olimpiai részvétel szempontjából, ugyanis június 6-án kell az első 56-ban lennie ahhoz, hogy riói kvótához jusson. Helyzetét megkönnyítheti, hogy egy nemzetből csak négyen indulhatnak egyesben az olimpián, továbbá hogy előtte nincs meg mindenkinek az előírt három Fed Kupa-részvétele 2013 és 2016 között.

"Nagyon boldog vagyok, hogy újabb mérföldkőhöz érkezett a pályafutásom. Az év elején azt mondtam, hogy az erre a szezonra szeretnék a top 40-be kerülni. Ehhez képest már most, Miami után top 40-es helyezést ünnepelhetek" - közölte az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában Babos, aki ezen a héten Katowicében szerepel. "Edzőmmel, Thomas Drouet-val nagyon büszkék vagyunk erre a helyezésre. Több mint két éve dolgozunk együtt, azóta folyamatosan javul a ranglistám, és egyre jobb a játékom. Rengeteget dolgoztam az elmúlt két évben, hogy jobb legyek. Most ez a miami torna számomra is bizonyíték és mindenki számára valamilyen kis visszajelzés lehet, hogy igenis jól tudok játszani. Ez csak a házam egyik újabb emelete, most már egyre stabilabb az alap, remélem, hogy tudok tovább építkezni."

A magyar teniszező egyben köszönetet mondott edzőinek, családjának, szponzorainak és mindenkinek, aki a háttérben, "a fal mögött" dolgozik.
"És természetesen köszönöm minden szurkolómnak! Ők azok, akik tudnak motiválni és segíteni abban, hogy minden egyes nap, amikor a pályára teszem a lábam, a maximumot tudjam nyújtani" - tette hozzá.

 

 

Babosék kikaptak a Miami Open fináléjában

Babos Tímea és Jaroszlava Svedova két játszmában kikapott a Miamiban rendezett keménypályás tenisztorna női páros döntőjében.

A negyedik kiemelt magyar, kazah duó a harmadik helyen rangsorolt Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safarova amerikai, cseh kettős ellen az első szettet 43, míg a másodikat 39 perc alatt bukta el.

Babosék a második helyért összesen 164 420 dollárt kapnak.

Szingliben Victoria Azarenka két játszmában nyert az orosz Szvetlana Kuznyecova ellen. A fehérorosz teniszezőnő idei harmadik tornagyőzelmével visszatért a világranglista legjobb öt játékosa közé. Azarenka 2005 után másodszor csinálta meg a “napfényes” duplázást, azaz egymás után nyert Indian Wellsben, majd Miamiban. A fehérorosz teniszezőnő idén 22 győzelmet aratott, mindössze egyszer az Ausztrál Open negyeddöntőjében kapott ki a későbbi győztes Angelique Kerbertől.

Miami Open

Női páros, döntő:

Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safarova (amerikai, cseh, 3.)-Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 4.) 6:3, 6:4

Női egyes, döntő:

Victoria Azarenka (fehérorosz, 13.) – Szvetlana Kuznyecova (orosz, 15.) 6:3, 6:2

Férfi egyéni döntő:

Novak Djokovics (szerb, 1.) – Kei Nisikori (japán, 6.) 6:3, 6:3

Forrás: MTI/Totalsport

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Botrány: Kiss Lászlót nemi erőszakért ítélték el!Botrány: Kiss Lászlót nemi erőszakért ítélték el!