Anthony Joshua kiütötte Vlagyimir Klicskót

2017. Április 30., Vasárnap 11:59

Anthony Joshua kiütötte Vlagyimir Klicskót
Szombat este 90.000 néző előtt, a londoni Wembley-stadionban csapott össze a nehézsúly sokáig egyeduralkodó bajnoka, Vlagyimir Klicsko és a jövő meghatározó bajnokának kikiáltott IBF világbajnok Anthony Joshua.

Fergeteges hangulat uralkodott a Wembley-stadion sorai között és Michael Buffer felvezetője után kezdetét vette a találkozó. A nyitó gongszót követően Vlagyimir Klicsko foglalta el a ring közepét és megkezdődött a háború.

Mindkét fél óvatosan próbálta belőni az ütőtávot, Klicsko folyamatosan mozogva, Joshua zártabb fedezékből próbálta feltartani a ellenfelét. A második menet elején az ukrán óriás egy hatalmas jobbost helyezett el Joshua fején, de nem tett kárt az angolban. AJ összeszedettebb és pontosabb volt a menet többi részében, így elvitte az etapot.

A harmadik menetben Klicsko ismét a jobbossal kezdett és egyre jobban elkezdte űzni Joshuat és tőle szokatlan módon közelharcban is kivette a részét. A 4. menetre is megmaradt a harcos Klicsko-nyomás , majd az 5. menet elején a sarokból kilőve Joshua keményen megsorozta az ukránt, amitől Vlagyimir a padlón találta magát. Joshua nem tudta lehajrázni veterán ellenfelét, sőt a menet végére elfogyni látszott és esetenként komoly bajba is került. Klicsko bal szemöldöke felszakadt a dulakodásban, de egyelőre nem zavarta a sérülés.

A 6. menet lassan indult, majd a menet közepén Klicsko egy hatalmas jobbossal leütötte az angolt. Joshua ugyan felállt, de nagyon sokat kivett belőle az utolsó kétszer 3 perc, így inkább a túlélésre koncentrált a menet utolsó harmadában. A 7-8. menet pihenéssel telt, komolyabb akció nem történt, így pillanatnyi levegővételhez jutottak a felek. A 9. menetben leginkább a dulakodásé volt a főszerep, Klicsko többször sikeresen fogta le a látszólag egy számmal nagyobb Joshuát. Joshua úgy tűnt regenerálódni tudott a korábbi elfogyást követően és a 10. menetben néhányszor keményen eltalálta az ukránt, de Vova sem maradt adósa a pofonokkal.

A 11. menet elején Joshua ismét bekezdett, hátramenetbe kényszerítette Klicskót, majd a menet felénél egy hatalmas jobbfelütéssel megfogta az ukránt és pillanatokkal később ismét padlón találta magát a korábbi bajnok. A számolást követően Klicsko nem tudott kellőképpen kitisztulni és ismét padlózott, majd 40 másodperccel a menet vége előtt David Fields leléptette a kötelekhez szorult Klicskót.

Anthony Joshua megőrizte makulátlan mérlegét és az IBF címe mellé begyűjtötte a WBA szuper bajnoki övét is.

 

 

Forrás: Profiboksz.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Ronaldo padlóra küldte az AtléticótRonaldo padlóra küldte az Atléticót